Pyhien jälkeen Hevosurheilu palaa normaaliin ilmestymisjärjestykseen. Keskiviikon numerossa esittelemme Kuukauden hevosena Karlon ja sen omistaja-valmentaja Janne Bährendin, jonka tie vei petsarista hevosmieheksi. Tutustumme myös liki kahden vuoden sairastauolta parrasvaloihin nousseeseen Fountain Dynamiteen.

Joulukuussa Kuukauden hevosemme starttasi kolme kertaa. Se aloitti Vermon Valtra Sisusarjan kakkosella ja voitti sitten Teivon Pimara cupin karsinnan ja 4 000 euron arvoisen finaalin. Finaaliin Karlo viimeisteli vauhdikkaalla tavalla. Kun ruunaa päästettiin lähtemään lenkille, jäi seinän kiinnitysnaru kiinni kuolaimen sakaraan ja nykäisi kuolaimet pois suusta.

”Ne jäivät leuan alle ja sitten mentiin. Vähän pystyin ohjailemaan hevosen suuntaa. Se kävi kääntymässä lenkin päässä ja taas tultiin. Kärryt liirasi kurveissa, että minulla oli melkein vetelät housuissa, mutta mitään ei sattunut. Kai se hyvä viimeistely oli, mutta en minä sitä toiste tee”, kertaa Karlon osaomistaja ja valmentaja Janne Bährend.

Karlon päätyminen Bährendille on oma tarinansa sekin.

”Soitin aika moneen paikkaan. Koitin kepillä jäätä ja soitin Suurosen Sepollekin. Hän sanoi ensin, että ei ole, mutta muisti sitten, että olisihan hänellä sellainen nelivuotias ori.”

Nelivuotias ori oli Suurosen kotikasvatti Karlo. Sillä oli ajettu yksi startti, joka päätyi rahattomaan sijaan 41,4-ajalla.

”Katsoin sen juoksun videolta ja ajattelin, että ikinä ei tuo tule meille.”

Kuka käänsi Bährendin pään ja millä? Miten Karlon lihasongelmat selätettiin? Mikä on Karlon paras ominaisuus? Ja minkä ominaisuuden takia rattailla istuu juuri Seppo Markkula? Hevosurheilun luettuasi tiedät.

Vielä alkuvuodesta Fountain Dynamiten nimi ei ollut monelle tuttu. Nyt jokainen vähänkään valveutuneempi ravien seuraaja tietää nimen mainitessa, mistä hevosesta puhutaan.

Viime vuonna liki kahden vuoden tauon jälkeen radoille palannut Fountain Dynamite on syttynyt Annamari Vesalan valmennuksessa aivan hurjaan lentoon. Viimeiset 11 starttia ovat tuoneet viisi voittoa, neljä kakkossijaa ja kaksi nelossijaa.

Ruuna on paininut hengitystieongelmien kanssa. Mikä hevosta oikein on vaivannut ja kuinka se päätyi Vesalan valmennukseen? Mitä Vesala on tehnyt saadakseen hevosen sairasloman sijasta voittajaesittelyyn? Keskiviikon Hevosurheilun luettuasi tiedät.

Uutisissa kerromme tunnistusjupakan uusimmasta käänteestä ja Mikkelin rataremontin valmistumisesta. Äänessä –pastalla ääneen pääsee Hippoksen uusi talous- ja hallintopäällikkö.

Tuttuun tapaan lehdestä löytyvät myös vihjeet loppuviikon raveihin.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Digilehti sisältyy kaikkiin Hevosurheilun ja 7 oikein -lehtien tilauksiin. Sen voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.