Maanantain ilouutisesta Elitloppet-voittaja Dijonin saapumisesta Kymi GP:hen ehti kulua vain kaksi päivää, kun päinvastainen tieto kiiri Kouvolaan.

“Dijon perui tulonsa. Meille tulleen tiedon mukaan veriarvoissa oli sanomista, vaikka hevonen muuten tuntui hyvältä”, Kymi GP:tä kokoava toiminnanjohtaja Arto Hytönen pahoitteli.

“Maanantaina kun Romain Deriquex kävi hevosta ajamassa, he tykkäsivät, että ei mitään, hevonen osallistuu. Nyt verikokeen tulokset olivat tulleet ja tämmöinen muutos tuli hevosen kilpailuohjelmaan.”

Elitloppet-voittajan menetys Kymi GP:n lähtölistalta on kouvolalaisille takaisku.

“Toki harmittaa”, Hytönen myöntää. “Aina Elitloppet-voittaja on se, mitä tavoitellaan. Tänä vuonna Dijon ei ollut sitten kuitenkaan valmis kilpailemaan kolme viikkoa Elitloppetin jälkeen. Toki hevosen ehdoilla jokainen valmentaja menee, me ymmärretään myös kisajärjestäjänä se, että välillä palautuminen kahdesta kovasta hiitistä vaatii enemmän aikaa.”

15. kesäkuuta juostavaan Kymi GP:hen osallistumisensa ovat vahvistaneet suomalaiset Next Direction ja Chief Orlando, ranskalaiset Colonel ja Billie de Montfort sekä ruotsalainen Handsome Brad. Tänä iltana Vermon Tammatähdessä juoksee potentiaalinen Kymi GP -hevonen, ME-tamma Ranch Kelly.

“Mielenkiinnolla seurataan Ranch Kellyn otteita”, Hytönen sanoo. “Eilen illalla juttelin valmentajan kanssa ja Ranch Kelly on kutsuttu Kymi GP:hen. Eli kutsu on nyt esitetty, taustajoukot tekevät päätöksiä tämän illan startin jälkeen.”

Lisää teemasta: Kymi GP