Ensi lauantaina ajettavassa Kymi Grand Prixissa auton taakse järjestäytyy kymmenen huippuluokan kilpailijaa kamppailemaan 85 000 eurosta.

Ennakkosuosikki, Elitloppet-karsintavoittaja Timoko ei ollut onnettaren suosiossa, sillä se lähtee kilpaan uloimmalta radalta 8. Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen nimeääkin varovasti omaksi suosikikseen lähtöradalta 3 matkaan starttaavan Oasis Bi:n.

“Lähtörata-arvonta toi lisää jännitystä tähän upeaan lähtöön”, Hytönen sanoi. “Oasis Bi on tässä niin sanotusti arvonnan voittaja, jos asian voi näin ilmaista.”

Pascia’ Lest on hyvin mahdollinen yllättäjä radalta 9. Se saa siitä suojajuoksun kärjen takana, jos alkumatka menee hullutteluksi”, Hytönen spekuloi. Pascia’ Lest oli Sweden Cupin finaalissa toinen Elitloppet-lauantaina.

Suomalaismenestyskään ei ole Kouvolassa täysi mahdottomuus. Surprise Lord lähtee kilpaan radalta 2, Onirique radalta 6 ja Seabiscuit takarivistä radalta 10. Suomalaishevosista Seabiscuitilla on alla voitto Vermon Isokenkä-ajosta toukokuulta ja Onirique oli samassa lähdössä toinen. Reima Kuislan kaksinkertainen Suomen mestari Surprise Lord on kilpaillut viimeksi huhtikuussa ja Kuisla lähtee kisaan luottavaisin mielin.

“Lopun tämä tulee hyvin, eikä tältä myöskään karkuun juosta”, Kuisla lausui Surprise Lordista.

 

Kymi Grand Prix, UET Trotting Masters 18.6.2016

1. Quick Fix*/ Christoffer Eriksson
2. Surprise Lord / Ari Moilanen
3. Oasis Bi*/ Claes Svensson
4. Univers de Pan*/ Philippe Daugeard
5. Trebol / Gabriel Pou Pou
6. Onirique / Tommi Kylliäinen
7. Mellby Viking*/ Jorma Kontio
8. Timoko / Björn Goop
9. Pascia’ Lest*/ Pietro Gubellini
10. Seabiscuit / Mika Forss