Suomen Hippoksen hallitus on 24.11. kokouksessaan käsitellyt kahta positiivista lääkeainenäytetapausta, joissa pitoisuudet ovat korkeat.

Vermon raveissa 11.10.2017 kilpailleen White Cross Bicho -hevosen virtsanäytteestä on löytynyt korkea pitoisuus beetametasonia. White Cross Bichoa valmentaa Kimmo Niemelä Kouvolasta. Suomen Eläinkilpailujen antidopingtoimikunta on todennut lausunnossaan doping-rikkomuksen. Lääkityskirjanpito tai annetut selvitykset eivät selitä näytteen korkeaa lääkeainepitoisuutta.

Kimmo Niemelä asetettiin 12 kuukauden kilpailukieltoon ajalle 24.11.2017 – 23.11.2018, lisäksi hänelle määrättiin 500 euron sakko doping-rikkomuksesta. Valmentajan kilpailukielto koskee hänen kokonaan omistamia hevosia sekä toimimista ohjastajana, vastuullisena valmentajana ja hevosenkäsittelijänä ravikilpailutoiminnassa.

Hevosen suoritus Vermon raveissa mitätöidään. Hevonen on vapautettu kilpailukiellosta.

”Olen käyttänyt salvaa, joka kuuluu kortisoniryhmään, mutta siinä on toimittu kaikkien ohjesääntöjen mukaisesti. Pitoisuushan on älyttömän pieni, ja tulen tekemään valituksen ja pyytämään Suomen johtavien lääkärien näkemyksiä”, Kimmo Niemelä toteaa.

”Ei ole ikinä ennen tullut tällaista vastaan, niin en tiedä, mitä kautta edetä, mutta kun olen maanantaina työmaalla takaisin, niin katson, mitä voi tehdä. Pää on pystyssä kuitenkin.”

Kouvolan raveissa 21.9.2017 kilpailleen Doolittle Sisu -hevosen virtsanäytteestä on löytynyt korkea pitoisuus beetametasonia. Doolittle Sisua valmentaa Petri Parkkonen Laukaasta. Parkkonen asetetiin 12 kuukauden kilpailukieltoon ajalle 24.11.2017 – 23.11.2018. Doping-rikkomuksesta määrättiin 1000 euron sakko. Valmentajan kilpailukielto koskee hänen kokonaan omistamia hevosia sekä toimimista ohjastajana, vastuullisena valmentajana ja hevosenkäsittelijänä ravikilpailutoiminnassa. Myös Doolittle Sisun suoritus Kouvolan raveissa mitätöidään ja hevonen on nyt vapautettu kilpailukiellosta.

Beetameatsoni-lääkeaine kuuluu kortisoneihin ja sitä käytetään esimerkiksi erilaisten tulehdusten hoidossa.

 

Muokattu klo 14.52 Lisätty Kimmo Niemelän kommentit. Klo 19.52 Korjattu lääkeainerikkomus lääkeainenäytteeksi. Muokattu 25.11. klo 11.15 Hippoksen uuden tiedotteen pohjalta. Parkkosen sakko korjattu 1000 euroon ja molempien sakkojen perusteeksi merkitty doping-rikkomus.