Keskiviikon Hevosurheilu esittelee arkuudestaan huolimatta voittamaan tottuneen Amaretto Scoopin.

Loppuviikolla ravikansan katseet kääntyvät Lahteen, missä juostaan vuoden ensimmäiset Toto76-finaalit ja juhlitaan illalla Ravigaalassa.

Yksi Jokimaan kierroksen avainhevosista on 7 oikein -lehden varman Velvet Girlin haastava Amaretto Scoop. Jyrki Tammimetsän valmentama kuusivuotiaaksi kääntynyt ruotsintuontiruuna voitti viime kaudella peräti kymmenen kertaa. Tämä siitäkin huolimatta, että kyseessä on melkoinen arkajalka, sydämellinen, mutta vieraita ihmisiä pelkäävä luontokappale.

Vanhan hevosmiestiedon mukaan takaa arka hevonen on juoksija ja Amaretto Scoopiin sanonta ainakin sopii.

”Siirrät vähän ohjia, niin se voi säikkyä jo siitäkin”, Jyrki Tammimetsä kertoo. ”Alkuun sen sai tallin käytävällä paniikkiin silläkin, kun veti loimea vähän taaksepäin.”

Potentiaalia hevosesta kuitenkin löytyy, kuinka paljon, siitä lisää keskiviikon Hevosurheilussa. Varmaa on, että mikäli Amaretto Scoop lauantain pronssidivisioonafinaalin voittaa, raikaa Jokimaan rinteestä omistajien huuto taas talliportille asti.

Tuore Hevosurheilu vinkkaa myös Ravigaalakaupungin menopaikkoja lauantain iltakiireitä silmällä pitäen.

Vielä on virtaa sarjassa tavataan tuplakuningatar B. Helmiina, jonka kantavaksi saamisesta ei ole toivoa menetettyä vieläkään.

Uutisissa kerromme Bold Eaglen luomista Prix d’Amérique-odotuksista ja Fabrice Souloyn mietteet uudesta tallinsa tulokkaasta El Catwalkista.

Tilaa Hevosurheilu tästä.

Tai osta näköislehti.