Hevosurheilun perjantainumero esittelee maailman parhaisiin ohjastajiin lukeutuvan Örjan Kihlströmin, jonka ratkaisut määrittävät suurkilpailuiden tulojärjestyksiä varsinkin Pohjoismaissa. Kuten sunnuntaina Elitloppetissa.

”En uskonut joutuvani tällaiseeen tilanteeseen, että on tarjolla kolme hienoa ajokkia Elitloppetiin”, Örjan Kihlström sanoo.

Näin kuitenkin kävi, kun vuosi sitten Kihlströmin ajamana Elitloppetin voittaneen Magic Tonightin lisäksi karsinnoissa starttaavat Finlandia-ajon voittaja Propulsion ja niinikään viisivuotiaaksi varttunut superhevonen Nuncio. Stefan Melander tarjosi yllättäen Nuncion ohjia Kihlströmille.

”Ei ollut tietysti mukavaa kertoa asiasta Walmannille”, Kihlström sanoo valittuaan karsintalähtöjen ajokeikseen Nuncion ja Propulsionin. Magic Tonightia valmentava Roger Walmann on Kihlströmin pääyhteistyökumppaneita ja hevosen omistajan Lennart Ågrenin yritys huomattava sponsori, joka näkyy Kihlströmin ajoväreissä.

Lue perjantain Hevosurheilusta kiintoisa artikkeli ohjastajasta, joka pysyy viilipyttynä niin siviilissä kuin kilparadalla.

Viime vuonna Kihlström oli Ruotsissa ohjastajien ykkönen tarkasteltaessa sisäänajettua rahamäärää, joka oli yli 43 miljoonaa kruunua. Katso, miten Kihlström arvioi tämän vuoden Elitloppet-hevoset. Mukana lähtölistat ja Hevosurheilun vihjeet Solvallan vauhtiviikonloppuun.

Perjantailehti sisältää myös poninumeron, jossa Hevosurheilu esittelee suomalaisponit Solvallan Mini Elitloppetiin johdattavan Ekslätts Sacrificen. Titta ja Jutta Salmen silmäterä pitää hallussaan kategoriansa kauden kärkiaikaa, mutta starttaa Solvallassa lauantaina aamupäivällä ensi kerran uuden ohjastajan, Melissa Melkon ajamana.

Suomen Hippoksen puheenjohtajavaali oli Mika Lintilän ja Antti Lehtisalon välillä niin tiukka, että toinenkaan kierros ei tuonut tasaäänin ratkaisua, jonka määritti lopulta arpa Lintilän eduksi. Lue aiheesta lisää lehden ajankohtaisuutisista.

Kuninkuusraveissa otetaan käyttöön pikavauhdilla uusi kutsukäytäntö. Kolme oritta ja kolme tammaa kutsutaan Suomen raviurheilun päätapahtumaan kesän aikana jo ennen Kuninkuusravien päätoimikunnan 20.7. tekemiä valintoja.

Ratsastusliite palvelee ratsastuslukijoita. Laajassa artikkelissä muun muassa: Eversti Christian Carde ei ole kaukana kentaurista – kouluratsastuksen tila ranskalaisen huolena.

Tilaa Hevosurheilu kotiisi.

Tai osta näköislehti.