Timo Nurmos lähettää Teivon ensi viikon tiistain kriterium-karsintoihin kaksi hevosta ja Halmstadissa tallia pitävä Johan Untersteiner yhden.

Timo Nurmoksen edustajat ovat EL Jetpack (EL Titan) ja Velvet Gold (Maharajah. EL Jetpackin omistaa sama Se-Mi Stable, jolla oli Nurmoksella aikaisemmin voitokas EL Gumpert. EL Jetpack  on voittanut kuudesta startistaan kaksi ja ravannut täyden matkan kovimmillaan 15,1. Esa Eskelisen ja Robert Perovuon Velvet Gold on voittanut neljästä startistaan yhden ja juoksi eilen Mantorpissa mailin ennätysaikaansa 13,7. Sijoitus oli neljäs.

Tero Lehterän Nean Oy:n Imperatorin (Maharajah) statistiikka neljästä startista on 2-0-1. Johan Untersteiner saapuu jo karsintoihin ajamaan sitä itse.

Nurmoksen valmennettavia ajaa Teivossa Mika Forss. El Jetpack sai karsintaansa radan 3, Imperator radan 6 ja Velvet Gold radan 7. Kilpailun suurin ennakkosuosikki Dusktodawn Boogie arvottiin synkälle radalle 12.

Karsinnoista pääsee finaaliin kaksi parasta kustakin erästä sekä kaksi nopeinta kolmosta. Ensi vuodesta lähtien lämminveristen kriteriumissa ajetaan joko 4 tai 6 karsintaa. Finaaliin pääsee sitten kustakin joko 3 tai 2 hevosta, ja aikavertailusta luovutaan.

Suomenhevosten kriteriumiin ilmoitettiin 18 hevosta, ja karsintoja ajetaan siten kaksi. Suurimmat suosikit Siirin Valtsu ja sen Oulu Expressissä yllättänyt V.G. Voitto kohtaavat jo toisessa karsinnassa, johon Siirin Valtsu starttaa radalta 3 ja V.G. Voitto radalta 7.

Linkki Teivon kriterium-karsintojen lähtölistoihin