Satakunta-ajon karsintalähdöstä jää tänään pois suursuosikki Landen Paukku. Hevosen omistaja-valmentaja Jani Suonperä kertoo, ettei kovin vakavasta ongelmasta ole kyse, mutta huippuhevosella ei oteta turhia riskejä.

”Kävin lauantaina ajamassa sillä normihiitit. Lopussa siltä meni vasen etunen alta, ja ajattelin, että se vain astui kiven päälle. Otin kengän pois, kun ajattelin välipohjan väliin menneen kiven. En sieltä kuitenkaan mitään löytänyt. Jalassa ei näkynyt mitään merkkejä, joten ajattelin, että hevonen oli vain jotenkin huonosti astunut.”

Sunnuntaiaamuna Suonperä kuitenkin havaitsi oriin oikean etujalan olevan jänteen kohdalta turvoksissa. Maanantain hölkkälenkki turvotti jalkaa uudelleen.

”Jänne itsessään ei ole paksuna, mutta siinä ylähaarassa on turvotusta. Levolla tämä menee ohi. Harmi vaan, että tapahtui näin ison kisan alla, mutta se kuuluu lajiin.”

”Landen Paukku on niin hyvä hevonen, etten rupea sen kanssa riskeeraamaan. Jos olisi vielä kaksi viikkoa ollut starttiin, niin ei varmaan olisi ollut mitään ongelmaa osallistua.”