Landen Paukku on yksi seuratuimmista suomenhevosista tänä vuonna. Valmistautuminen kauteen on kuitenkin takkuillut pahasti.

Superlahjakkaan Landen Paukun talvitauko on sujunut kaikkea muuta kuin toivotusti. Edelleen tappiottomana etenevällä suomenhevosoriilla oli tarkoitus tulla jo alkuvuodesta radoille, mutta talentin omistaja, valmentaja ja kasvattaja Jani Suonperä on joutunut muuttamaan suunnitelmia.

”Sairastelee”, hän huokaa Landen Paukun kuulumisista. ”Tammi-helmikuussa piti jo ajaa kilpaa, mutta ei pystytäkään. Tällä hetkellä ei ole mitään suunnitelmia, ne ovat menneet jo.”

Sairasteluiden lisäksi Suonperä tuskailee saman ongelman kanssa kuin moni muukin valmentaja ympäri Suomea.

”Treenipaikatkin ovat olleet kelien takia surkeassa kunnossa”, hän harmittelee. ”Kaikki hevoset ovat olleet nyt kolme viikkoa ajamatta, kun ei ole talvea tullut. Toki ne ovat kaikki sairaanakin, että ei muutenkaan olisi pystytty ajamaan.”

Valoa synkkyyteen tuo tulevan viikonlopun Ravigaala, missä Landen Paukku on vahvasti tyrkyllä ainakin viime vuoden parhaaksi viisivuotiaaksi suomenhevoseksi. Suonperä kuitenkin empii vielä matkustamista paikan päälle Tampereelle.

”Jonkun pitäisi jäädä kotiinkin”, julkisuutta karttava valmentaja kiertelee. ”Todennäköisesti lähtisin yksin, mutta harkitsen vielä. Ei minua kauheasti kiinnosta tällaiset juhlallisuudet.”