Finlandia-ajon lähtöradat arvottiin suorassa lähetyksessä Vermossa maanantaina puolilta päivin.

Suomalaisista arpa suosi eniten kotiradan Ubertino Grifiä, joka arvottiin kakkosradalle. Myös Grainfield Aiden sai varsin mieleisen lähtöradan 9, kun taas starttiraketti Next Directionille kymppirata oli todellinen mustapekka.

“Hienoa, me saatiin ihan paras paikka. Hevonen lähtee tosi lujaa, mutta me halutaan joku hyvä selkä eteen”, Ubertino Grifin valmentaja Nina Pettersson-Perklén paljasti tuoreeltaan.

“Olisin Ninan kanssa mieluusti vaihtanut paikkaa, mutta parempi tämäkin on kuin ne kasiradat, joita on usein saatu. Grainfield Aidenilla oli kaikki hyvin, kun eilen sitä Langen’s Airbornen kanssa viimeksi ajoin”, Hannu Korpi puolestaan kommentoi.

Viimevuotista voittoa puolustava Zarenne Fas sai ykkösradan, mutta sille se ei ole paras mahdollinen. Lähtönopeus tuskin riittää keulapaikan saamiseen.

“Zarenne Fas ei ole räjähtävän nopea starttari, mutta ei se jalkoihinkaan jää. Kakkosradan Ubertino Grifin se pystyy todennäköisesti torjumaan, mutta tuskin nelosradan Le Gros Billiä“, asiantuntija Jere Törmänen arvioi.

“Unelmapaikka Le Gros Billille. Mun mielestä se nakkaa tästä keulaan. Jos hevonen on aivan topissaan, se pystyy voittamaan”, hän lisäsi.

Finlandia-ajo ajetaan ensi sunnuntaina 9. toukokuuta, ja sen voittaja palkitaan 110 000 eurolla. Viikonlopun lähtölistat tulevat maanantai-iltapäivän aikana nettiin.

Ratajärjestys

1 Zarenne Fas – Santtu Raitala
2 Ubertino Grif – Hannu Torvinen
3 Vernissage Grif – Alessandro Gocciadoro
4 Le Gros Bill – Antti Teivainen
5 Milliondollarrhyme – Fredrik B. Larsson
6 Hickothepooh – Vidar Hop
7 Dear Friend – Johan Untersteiner
8 Click Bait – Örjan Kihlström
9 Grainfield Aiden – Hannu Korpi
10 Next Direction – Iikka Nurmonen

Lisää teemasta: Finlandia-ajo