Vermon perjantaisten ravien kohokohta oli päätöslähtö, Kunkkarilegendat vs. Vermon kuninkaalliset. Voittoseremonioissa herkisteltiin yleisöä myöten.

Nostalgisen kilpailun voittoa tavoittelivat Reijo Borgström, Anssi Niininen, Hannu Nyman, Reino Salmela ja Manu Vanha-Rauvola, sekä Ari Hartikainen, Ilkka Korpi, Pekka Korpi, Ari Moilanen, Pertti Puikkonen ja Antti Teivainen. Heikki Parviaisen ajokki oli jäänyt pois. Jokaisella konkarilla oli itsellään tai vähintään perheessään voitettu kuninkuusraviseppele.

Yleisöä oli radan varrella runsaasti, ja osallistujat saivat raikuvat aplodit jo esittelyssä. Muiden lähtöjen lailla myös tämä suoritettiin linjalähetyksenä turvallisuussyistä, sillä alkuiltapäivän rankkasade teki radasta liian liukkaan lähtöautolle.

Huvin Viku ohjaksissaan Pertti Puikkonen kiihdytti kärkeen ja sai johtaa maalisuoralle saakka. Se kellotti ensimmäiselle puolikkaalle ja tuhannelle väliajat 25,0. Loppusuoran taistelu käytiin Paolan, R.R.Tuikkeen ja Kaken välillä, kun kolmikko vyöryi maalitolpalle rinta rinnan. Voittajaksi kuulutettiin Paola, jonka kärryillä istui Manu Vanha-Rauvola. Voittoaika 26,4L on myös tamman uusi ennätys.

Vanha-Rauvola herkistyi niin, että pelkäsi äänensä pettävän vielä palkinnonjaossa. Hän omisti lähdön Vipulla vuonna 1992 kuningattaruuden voittaneelle isälleen, Sakari Vanha-Rauvolalle.

”Nyt meni kaikki nappiin”, hän sanoi ääni väristen. ”Paola on herkkä lähtemään, ei tarvitse käskeä. Kun lopussa miehet tulivat takaa ääntä pitäen ja maiskutellen, tamma innostui lisää ja minä sain vain istua ja nauttia kyydistä.”

Vipua hoitaneella Vanha-Rauvola on vuosien varrella kertynyt menestystä esimerkiksi kuningatteren pojilla Vipu-Pojalla sekä Ailovilla. Kuninkuusraveilla on hänelle aina erityisen suuri merkitys.

”Kuninkuusravit ovat aina ravikansan hieno juhla ja ehdottomasti mielestäni vuoden kohokohta!”

Paolan valmentaja Kari Puosi kertoi pyytäneensä  Vanha-Rauvolaa ohjastamaan tammaa jo Elitloppetissa.

”Eksyimme samaan pöytään ja kysyin heti. Nyt täytyy vielä antaa miehelle vähän bonuksia, kun moiseen suoritukseen tamman kannusti”, hän sanoi. ”Toivottavasti Paolassa olisi tulevaisuuden kuningatarkandidaatti.”

Lisää teemasta: Kuninkuusravit