Lewis Alen Ruotsin visiitti Peter Untersteinerin tallissa jäi neljän kuukauden mittaiseksi.

Syykin on selvä: lupaavasta aloituksesta huolimatta voittoja ei tullut, ja kahdessa viime startissa kuntokäyrä alkoi näyttää jopa alaspäin.

“Lewis Alen suoritukset ovat jääneet jostakin syystä alle odotusten viimeisissä starteissa. Muutoksella haetaan hevosen kilpailukunnon löytymistä uudelleen pienemmissä ympyröissä. Haluamme kiittää valmentaja Peter Untersteineria valmennuksesta ja hoitaja Maria Flinkiä hevosen hyvästä hoidosta”, Antti Lehtisalo hevosen omistavasta Lewis Ale Stablesta sanoo tallin tiedotteessa.

Uusi valmentaja on Marjo Kivimaa, jonka puoliso Mika Forss hoitaa ohjastuksen kilpailuissa.

“Tämä on hieno mahdollisuus meille, ja vaikka hiukan hirvittää asetelma, kun katsoo Lewis Alen aiempia valmentajia, niin pakko tässä kohtaa on vain luottaa omiin kykyihin. Me sovitamme omat valmennussysteemimme hevosen mukaan ja sitä kautta toivottavasti saamme aikaan Lewis Alelle sopivan muutoksen hyvää suuntaan”, Marjo Kivimaa sanoo.

“Kokemukseni mukaan Lewis Ale on kapasiteetiltaan sellainen hevonen, joka kunnossa ollessaan pystyy pärjäämään Euroopassa kuinka kovissa lähdöissä tahansa. Toivottavasti omalla panoksellamme saamme hevosen takaisin huippukuntoon. Tarkemmat suunnitelmat tehdään sitten, kun olemme päässeet tutustumaan hevoseen kunnolla”, Mika Forss puolestaan toteaa.

Forss ajoi Lewis Alella viime syksynä mm. 4-vuotiaiden Kasvattajakruunun voiton sekä voiton UET Grand Prix’n karsinnassa Solvallassa ikäluokan SE-ajalla 11,9ake. Peter Untersteinerin tallista Lewis Ale ravasi kesäkuussa Bjerkessä ennätyksekseen 10,5.