Lexus Dream sai Seinäjoki Raceen kutsun, johon taustajoukot vastasivat kyllä-sanalla.

 Derbykakkonen ja viime kaudella Euroopan nopeimmaksi nelivuotiaaksi tituleerattu Lexus Dream oli eilisessä Helsinki-ajossa huonolta lähtöpaikalta mainio neljäs ajalla 11,7aly.

”Harvoin näkee, että hevonen pullailee 09-vauhdissa. Lexus Dreamille jäi paljon varaa, sen korvat olivat kiinni ja sillä oli kengät jalassa. Seinäjoki Raceen kengät riisutaan, etenkin jos saadaan hyvä lähtöpaikka”, hevosta hoitava Johanna ”Tiiti” Kyläkoski kertoo.

Kaksi starttia tällä kaudella juossut Lexus Dream on ollut onnettaren hampaissa, sillä lähtöpaikoissa olisi ollut molemmilla aiemmilla kerroilla toivomisen varaan. Helsinki-ajon mailille se lähti numerolla 11 ja oli loppuun asti nakelissa, mutta aivan kärjen kannoilla.

”Sillä on varmasti Seinäjoki Racessa sanansa sanottavana, vaikka kovia nimiä onkin mukana. Se on niin hyvässä kunnossa. Ihan toiveikkaina kilpailuun lähdetään ja toivotaan, että tällä kertaa päästään kirimäänkin.”

Kyläkoski luonnehtii silmäteräänsä melkoiseksi vekkuliksi.

”Se on hirveän iloinen hevonen. Aina korvat pystyssä ja tarkkailemassa. Jos sille käärii pintelit jalkaan, niin viiden minuutin päästä se heiluttelee yhtä nenän edessä, että kato, mitä mä sain aikaan. Ja jos takki unohtuu sen karsinan oven eteen, niin Lexus Dream riepottelee sitä varmasti kohta karsinassaan.”

5-vuotiasta ruunaa valmentaa Markku Nieminen, joka on saanut treenata hevosella ehjän talven.

”Lexus Dream on ollut herkkä sairastelemaan, mutta viime talven se on ollut terveenä. Se on saanut lihaksiinsa lisää voimaa”, Kyläkoski tietää.

”Nuori ja nouseva nimi, josta kirjoitetaan tulevaisuudessa taatusti isoin kirjaimin”, luonnehtii puolestaan Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää viimeisintä valintaa radan tiedotteessa.

Vilkas ravilauantai oli Seinäjoki Race -järjestäjien näkökulmasta kaksijakoinen.

”Pari potentiaalista osallistujaa jätti kysymysmerkkejä ilmaan. Muutaman kohdalla näkemykset taas vahvistuivat. Tästä tämä rakentuu, ja lisää kutsuja on odotettavissa alkuviikosta”, paljastaa Saranpää.

Seinäjoki Racen kymmenestä paikasta seitsemän on nyt täytetty. Mukaan ovat Lexus dreamin ohella lähdössä Italian Trendy Ok, Ruotsin On Track Piraten, Pastore Bob ja Selmer I.H. sekä kotimaan Ranch Kelly ja Chief Orlando.