Markku Nieminen sai huojentavan kutsun Vermosta ennen kuin Lexus Dream piti ilmoittaa Oulun Number Oneen.

Paikka oli tarjolla jo viikko sitten Helsinki-ajossa, mutta silloin lähtölaukka pilasi pelin.

“Sen jälkeen hevonen teki tosi kovan juoksun – vuoden parhaansa. Se tuli korvat kiinni ja laput vetämättä neljäntenä maaliin”, Markku Nieminen kehuu.

Finlandia-ajossa Lexus Dreamilla on puolustettavanaan Bret Bokon viiden vuoden takainen yllätysvoitto. Sekään ei ole Niemisen mielestä mahdottomuus, jos kaikki menee nappiin.

“Lexus Dream on hevonen, joka tekee varmasti juoksun. Mihin se näin kovassa seurassa riittää, on totta kai paljon lähtöpaikoista kiinni”, hän muistuttaa.

“Lexus Dream oli tosi hyvässä kunnossa ennen viime vuoden Finlandia-ajoa ja olisi kuulunut minusta mukaan jo silloin, mutta sai surkeat lähtöradat niihin lähtöihin, missä olisi pitänyt antaa näytöt. Hevonen tuli toisten takana tosi hyvin maaliin, mutta niinhän urheilussa menee, vain voittajat muistetaan.”

“Tänä kesänä Lexus Dreamia ei uskallettu viimekesäisen harmin (Killerin Eliitin voiton menetyksen ja kilpailukiellon aiheuttanut pieni jäämä allergialääkettä) takia lääkitä, ja se näkyi otteissa. Nyt allergia-aika on ohi ja hevonen tosi vahvassa nousukunnossa”, Nieminen painottaa.

”Lexus Dream oli jo viime vuonna lähellä paikkaa Finlandia-Ajossa, mutta jäi silloin niukasti ulkopuolelle. Hevonen kuuluu Suomen ehdottomaan parhaimmistoon etenkin sprintterimatkalla. Viimeksi Helsinki-ajossa se näytti myös tuoreen kuntonsa, kun kiri alkulaukan jälkeen kovaa loppua”, kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi perustelee kutsua Vermo Areenan tiedotteessa.

Finlandia-Ajoon on nyt kutsuttu Elian Web, Next Direction, Le Gros Bill, Double Exposure, Cameron Evo, Heart Of Steel ja Lexus Dream. Loput kolme kutsua on tarkoitus jakaa perjantaihin mennessä.

Finlandia-Ajo juostaan perjantaina 4. syyskuuta, ja voittaja saa 75 000 euroa.

Linkki Vermo Areenan tiedotteeseen Lexus Dreamin kutsusta

Lue myös: Stoletheshow ei saavu Finlandia-ajoon – taustalla ymmärrettävät syyt