Suomen lämminveriravureiden parhammistoon lukeutuva Lexus Dream asetettiin maanantaina kilpailukieltoon Killerin Eliitin yhteydessä annetun lääkeainetestin epäselvyyksien takia. Nyt asiaan on saatu lisäselvyyttä.

Killerin Eliitin voittaneen ruunan kilpailukieltoa on ihmetelty. Valmentaja Markku Niemisellä ei alkuviikosta ollut tietoa, minkälaisista epäselvyyksistä lääkeainetestissä on kyse. Tänään Niemisen valmennustallin Facebook-sivulla tiedotettiin, että näytteestä on löytynyt jäämä setiritsiiniä.

”Saimme lisätietoa Lexus Dreamin kilpailukieltoon asettamisen syystä. Näytteestä on löytynyt jäämä setiritsiiniä joka on ainesosa allergialääkkeessä Histec”, Facebook-päivityksessä kerrotaan.

“Lexus Dream on saanut eläinlääkärin ohjeiden mukaan Histec kuurin Eliittiä edeltävällä viikolla. Hoidon jälkeen varoaikaa on jätetty reilusti mutta kaikki setiritsiini ei ole siitä huolimatta ehtinyt poistua elimistöstä. Tarkemmat tulokset selviävät B-näytteen valmistuttua. Tähän voi mennä aikaa muutama viikko. Valmentaja tai Suomen Hippos ei pysty vaikuttamaan näytteen valmistumisen nopeuttamiseksi. B-näytteen valmistumisen jälkeen asia etenee hallituksen päätettäväksi. Tiedotamme asiasta lisää heti kun saamme lisätietoa.”

Aiemmin viikolla Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen kertoi prosessista seuraavaa.

“Hippoksella ei ole vielä tällä hetkellä tarkempaa tietoa, mistä on kyse. Näytteen tutkiva laboratorio on Ruotsissa, josta tieto kerrotaan analysoinnin valmistuttua Hippokselle ja hevosen valmentajalle.”

Mäkisen mukaan tämän jälkeen kutsutaan antidopingtoimikunta koolle, joka tekee esityksen Suomen Hippoksen hallitukselle.

“Hallitus päättää seuraamuksesta ja tiedottaa asiasta sen jälkeen.”