Jalkavaivoista ja sitkeästä ihottumasta kärsinyt Lumi-Hessu katsottiin parhaaksi lopettaa. Se tapahtui tänään maanantaina.

Lumi-Hessu sijoittui suomenhevosten vuoden 2012 derbyssä Ekolokin jälkeen toiseksi ja menestyi hyvin vanhemmallakin iällä, vaikka jalkavaivat astuivat kuvaan.

”Ensin meni hankkari toisesta etujalasta, sitten takajalasta. Välillä jalkoja operoitiinkin”, Pekka Lillbacka kertaa

”Täytyy sanoa…”, hän aloittaa, ja joutuu liikutukseltaan keskeyttämään lauseen.

”…että Lumi-Hessu on ollut mun elämän hevonen tähän asti. Sen kanssa käytiin Ruotsissakin. Kova paikka koko tallin väelle ja ittellekin. Tällaista tää on.”

”Oli se hyvä hevonen, siitä ei mihinkään pääse. Ja mihin olisi pystynytkään, jos jalat olisi pysyneet terveinä”, Lillbacka huokaa.

Muuten talliin kuuluu hyvää. Valmennusvastuu on tällä hetkellä Lillbackalla itsellään, eikä uutta vastuuvalmentajaa ei olla ainakaan tällä haavaa pestaamassa.

”Meillä on ollut sama, hyvä porukka jo pidemmän aikaa, ja tulokset on hyviä. Uusiakin hevosia ollaan saatu viivalle. Mitään radikaalia ei olla tekemässä, en ole antanut vielä ittellekään lopputiliä”, Pekka Lillbacka naurahtaa.

Linkki Lumi-Hessun uran kilpailutietoihin

Lue myös: Pekka Lillbackan ja Veli-Erkki Paavolan yhteistyö päättyi

Pekka Lillbackan surun lomaan mahtuu ilonaiheitakin. ”Suomessa tallin hevoset on menneet hyvin, ja Ruotsissakin on saatu molemmat hevoset viivalle.” Kuva: Anu Leppänen