Hevosmaailma-Tallin tähtidivisioonalainen ori Lissun Eerikki jätti Porin Toto76-finaalit väliin ja keskittyy Puumalassa jo ensi kauteen.

Vaikuttavia juoksuja kerta toisensa jälkeen. Niitä on nähty 6-vuotiaalta Lissun Eerikiltä, joka kekosi tällä kaudella entisen lisäksi seitsemän ykkössijaa.

Mitä onkaan odotettavissa, kun hevonen kypsyy sellaiseksi kuin Pekka Luukkonen kuvittelee sen pystyvän olemaan?

”Kyllä välillä käy vähän vastustajaa sääliksi”, Luukkonen muotoilee hevosen tappajatyylistä otetta kilpailemisessa.

Päätös tauolle jättämisestä syntyi keskiviikkona. “Mitään dramaattista tähän ei liity, mutta emme olleet aivan tyytyväisiä Lahden suoritukseen (voitto), ehkä se Mikkelin kova startti painoi siellä alla. Nyt se ei ole palautunut kunnolla. Se voisi tässä varmaan vertyäkin vielä, ja jos ajaisi pidempään, olisi varmaan ollut mahdollista vähän tienatakin. Mutta nyt on päätetty, että radoille palataan keväällä”, palautumisen merkitystä korostava Pekka Luukkonen kertoo.

Lue koko artikkeli perjantain Hevosurheilusta, jossa tutustutaan myös hevosten sydänten mekanismeihin. Eläinlääkäri Timo Paananen etsii rasituskokeissa sydänkäyristä rytmihäiriöitä ja harmittelee, että starttitilanteessa ei niitä pääse tutkimaan.

Uutisissa kerromme Heppa-järjestelmän mobiiliominaisuuksien paranemisesta. Tästä perjantaista alkaen hevosen voi ilmoittaa starttiin älypuhelimella entistä kätevämmin. Olennaisiin uusiin ominaisuuksiin kuuluu, että kenkätietojen syöttäminen helpottuu.

Nelivuotiaan tamman Meritin kauden suurin meriitti voi irrota lauantaina, kun se starttaa Porin perinteiseen St Legeriin paalupaikalta. Haastattelimme hevosen omistavan Ylitalo Oy Kauppapuutarhan Arvo Ylitaloa, joka vaikuttaa varovaisen toiveikkaalta.

Ratsastusliitteessä puidaan Horse Show’n antia. Viidet olympialaiset käynyt britti Michael Whitaker tietää, miten huipulla pysytään. Eläintenkouluttaja Minna Tallberg toivoo Ratsastajainliitolta arvojohtamista, mutta toteaa, että kattojärjestö ei voi koskaan miellyttää ihan jokaista.

Volttaa Hevosurheilun maailmaan hankkimalla printtilehti tai digilehti.

Huomioithan, että Hevosurheilun asiakaspalvelu on suljettu perjantaina 27.10. henkilöstöpäivästä johtuen, seuraavan kerran se palvelee maanantaina klo 8.