Lappilainen Jouko Kangas luottaa hevosmiestaitoonsa ja lumileirin tenhoon. Hevosurheilun Kuukauden henkilö kuvailee uransa poliisina vaihtuneen uraan hevosten parissa.

Miten Kaukosen raviradalla kiviä pikkupoikana potkineesta koltiaisesta tuli Lapin shamaani?

Kankaan tallista tuli jalkaparantola puolivahingossa. Mies itse oli jo nuoresta asti kiinnostunut kaikesta hevoseen liittyvästä, ei pelkästään raviurheilusta. Kun hänen oma hevosensa aikanaan sai jännevaurion, ja pitkän hoidon jälkeen se parantui, kipinä oli syttynyt.

”Haluan ymmärtää prosessia koko ajan paremmin”, Kangas sanoo. ”Omien hevosten kanssa on vammanhoidosta kertynyt oppia kantapään ja erehdysten kautta. Suurena neuvonantajana minulla aikanaan oli myös ystäväni Antero Tupamäki. Hän toimi armeijan eläinlääkärinä ja piti klinikkaa Niinisalossa.”

Kahden miehen yhteistyöstä sai alkunsa Lapin lumileiri. Lue kiintoisa artikkeli kokonaisuudessaan keskiviikkolehdestä.

Karjalainen-ajon lähestyessä lehdessä tutustutaan kuninkuusravioriiden päivän tilanteeseen. Lue, miten voivat esimerkiksi Jokivarren Kunkku ja Välähdys.

Missä hän on nyt -juttusarjan uuden tulemisen aloittaa takavuosien menestysvalmentaja Pirjo Karhunen, myyntiedustaja Suonenjoelta.

Neljä kuukautta kestänyt kenkäpakko päättyy ja sääntöjen puolesta torstaina voi ajaa jo ilman kenkiä. Rataolosuhteet ovatkin sitten kokonaan toinen asia.

Lehti seuraa myös lottovoittajan huijaustapausta – syyttäjä vaatii yhdelle henkilölle vuoden ehdotonta vankeutta.

Tilaa Hevosurheilu.

Tai osta näköislehti.