Perjantain Hevosurheilu ennakoi viikonlopun suurta hevosalan tapahtumaa, Lumiraveja, kauppakeskuksen takapihalla.

Lempäälän Ideaparkin ja Helsinki-Tampere –moottoritien välissä ajettavalla kaistaleella kilpailtavat hevonen hevosta vastaan uloslyöntiajot houkuttelevat lumoonsa uutta ja vanhaa kohdeyleisöä.

”Ihan mahtavaa, että joku näkee vaivan, että tällaista järjestetään. Tämä laji kuolee muuten, ellei me tehdä tätä”, suurimman hevosmäärän kauppakeskuksen parkkipaikalle tuova Bella Varjonen luonnehtii hevosurheilun jalkautumista siihen shoppailuympäristöön, missä monet ihmiset viettävät merkittävän osan ajastaan.

”Tämä on älyttömän hieno mahdollisuus viedä meidän lajia ihmisten lähelle”, suomenhevosarsenaalinsa Lempäälään marssittava Varjonen lisää.

Kahdeksan hevosen uloslyöntiajoina juostaan molempina päivinä sekä lämminveristen että suomenhevosten voimin kahdeksan hevosen lähdöt. Käytännössä tämä tarkoittaa 250 metrin suoralla tapahtuvaa 1 vastaan 1 –kiihdytysajoa sekä kärryjen kera että monténa nopein voittaa ja menee jatkoon -periaatteella.

Ideaparkin kauppakeskuksen johtaja Visa Vainiola on itsekin sytkähtänyt hevosiin. Mikä on hänen hevosiin liittyvä haaveensa, jonka hän pyhästi lupaa toteuttavansa? Perjantailehti vastaa siihen ja esittelee myös poniteemassa Papinniemen Ponitallin tomerat viestinviejät sekä talkoohenkeä yli lajirajojen uhkuvan Virpi Nordbladin.

Lähikuvajutussa esitellään lehden kansikuvahevonen Jack Vader, harrastajavalmentajapariskunnan kyvykäs nelivuotias.

Ajankohtaisuutisissa puidaan varsojen tunnistuskohun maininkeja ja ratsastusliitteessä puidaan SRL:n visionääritarvetta.

Tutustu Hevosurheilun maailmaan.