Hevosalan tunnustuspalkinto luovutettiin MTK:n pitkäaikaiselle hevosasiamiehelle Maarit Hollménille Tampereen Hevoset-messuilla.

Vuoden Kavionjälki jaettiin jo kymmenennen kerran. Se jaetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta.

Raadin mukaan Maarit Hollménin rooli hevosalan sidosryhmäyhteistyön edistäjänä on ollut merkittävä.

“Maarit on toiminut MTK-organisaatiossa järjestöagrologina yli 30 vuotta, ja hän on antanut mittaamattoman arvokkaan panoksensa erityisesti hevosalan edunvalvontaan ja kehittämistyöhön”, raadin edustaja Vesa Mäkinen kertoo.

“Järjestöagrologin toimen ohella Maarit on toiminut 15 vuotta MTK:n ensimmäisenä, uraauurtavana hevosasiamiehenä. Maarit on ollut mukana Suomen Hippoksen ja Suomen Ratsastajainliiton kanssa perustamassa Hevosalan haasteet -työryhmää, joka on myöhemmin tunnettu nimellä Mahdollisuuksien hevonen -työryhmä. Hän on myös ollut lukuisia kertoja tärkeä linkki hevosalan asiantuntijoiden, lainsäätäjien ja sidosryhmien välillä, Mäkinen jatkaa.

Jo eläkkeelle jäänyt Hollmén oli kiitollinen saamastaan huomiosta.

“Voisin tulkita tunnustuksen taustatahojen päätöstä niinkin, että halutaan huomioida myös sellainen hevosalan hyväksi tehtävä työ, joka ei aina ollenkaan näy ulospäin eikä ole isosti otsikoissa. Edunvalvonta- ja kehittämistyö on usein sellaista”, hän toteaa.

“Ei mikään ala pärjää yksin ja sisäänpäin lämpiämistä on aina syytä varoa. Myös puhtaasti perustietoa ja ennen kaikkea oikeaa tietoa alasta saadaan sidosryhmäyhteistyöllä levitettyä. Toivon, että hevosalan yli laji- ja toimialarajojen menevä yhteistyö säilyy hyvänä ja lisääntyy. Siten voidaan varmistaa hevosta ja koko alaa koskettavien asioiden edistyminen ja myönteiset päätökset”, Hollmén jatkaa.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK on ammatti- ja etujärjestö maanviljelijöille, metsänomistajille ja maaseutuyrittäjille.