Perjantainumero ennakoi Anna-Julia Kontion tähdittämää Horse Show’ta ja kertoo, miten 5 000. voittonsa tällä viikolla ajanut Esa Holopaisen selvisi vaikean viime vuoden jälkeen uuteen alkuun.

Hevosväen katseet kääntyvät Helsinkiin Horse Show’n vallattua jäähallin. Kattava 12-sivuinen ratsastusliite kertoo Juuli Kontion tuoreet tunnelmat.

”Viidessä tähdessä kaikki tekevät kaikkensa sen eteen, että tulos on paras mahdollinen. Siellä keskität hetkiin hevosen kanssa kaiken, mitä tiedät”, Kontio luonnehtii.

Personal trainer –sarjassa eversti Carde avaa filosofioitaan.

”Jos ratsastaja on hyvin jäykkä tai hänellä on kipeä selkä, kuinka hänellä voisi silloin olla hyvä käsikään? Yhteys on silloin mennyt poikki silloin jo istunnan kohdalla ja tämä heijastuu suoraan käteen, sen vakauteen ja elastisuuteen”, hän summaa.

Eläinten hyvinvointitutkimukset ovat maailmalla kovaa valuuttaa. Neuvonta-artikkelissa tutustutaan hevosen pärskimiseen. Mitä tarkoittavat pärinä, pörinä ja pärskähtely?

Lähikuvajutussa ääneen pääsee hollolalainen raviurheilija Esa Holopainen, jota vuosi 2017 koetteli toden teolla. Läheisen ihmisen kuolema ja oma loukkaantuminen vetivät mielen ja talouden matalaksi. Nyt Hollolassa eletään jälleen noususuhdannetta.

”On palattu siihen, mistä kaikki alkoi. Aamulla putsataan karsinat, se on ihan kivaa hommaa”, sanoo Esa Holopainen, tuore 5000 voiton mies.

Syksyn kiintoisa suurkilpailu Jokimaa Tekee Tähtiä on lauantaina vuorossa Lahdessa. Millaisen tien on kulkenut siihen Juhani ja Kiia Tapanin valmistelema Deangelo, siitä lisää perjantainumerossa.

Lehdessä alkaa myös uusi kerran kuukaudessa ilmestyvä juttusarja Kuvan tarina. Lue lisää takasivulta, mistä on kyse.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digilehtenä.