Tapparan raviliigahevonen Marschall Match ja kriteriumin ”lohdutuslähtöön” ilmoitettu Lovestory jäävät molemmat pois Teivosta tänään.

”Ei mitään isompaa, näillä kahdella oli flunssan oireita. Muuten ollaan vielä kaikki muut terveen papereissa, sekä ihmiset että hevoset”, valmentaja Tuija Irri viestittää.

Hengitystietähystyksessä ilmeni, että molempien hevosten kurkunpää punoittaa.

”Perinteisesti kriteriumin läheisyys on aina ollut sitä aikaa, että hevoset sairastelevat melkein enemmän kuin muina vuodenaikoina”, Irri tietää.

Tänään kriteriumfinaalissa todellisessa tulikasteessa olevalla Stonecapes Thorilla sen sijaan on viimeistelyjen perusteella kaikki kunnossa.

Kuvan otti Pekka Salonen.

Stonecapes Thor lukeutuu kriteriumfinaalin suosikkeihin. Kuva: Pekka Salonen

”Se on ihan ok, ja kaikilla toiveilla varustettuna lähdetään matkaan. Eilen mentiin viimeistelyt, ja se oli tosi terävän tuntuinen ja paineissaan. Teemme yleensä kahdet viimeistelyt viikolla ennen starttia, ja reippaat viimeistelyt edellisenä päivänä. Hän suoritti ne molemmat hyvin, eikä voi olla kuin tyytyväinen.”

Tuija Irri on päättänyt olla sotkeutumatta liikaa ajotaktisiin kuvioihin.

”Kyllä kuski (Olli Koivunen) viime kädessä päättää sen homman, koska lähdön hetkellä kerkiää tapahtua niin paljon asioita.”

Marschall Matchilla on Irrin mukaan vielä tällä kaudella isoja tehtäviä jäljellä, kunhan tauti hellittää otteensa.

”Kasvattajakruunua ja St Legeriä on vielä edessä”, hän laskee.