Toto75 Kouvola 27.6.

Toto75-1: 6 Mascate Match

Toto75-2: 1 Enon vilppi

Toto75-3: 12 Don Williams

Toto75-4: 7 In Royalty Boko

Toto75-5: 8 Peanuts

Toto75-6: 3 Vitruvio

Toto75-7: 10 Mark More

rivin arvo seitsemän oikein tuloksille 33,05 euroa

Upean Kymi Grand Prix -iltapäivän ravit ajetaan helteisessä säässä. Raviliiga HIFK:n omistama Mascate Match oli odotetusti omaa luokkaansa Toto75-pelin avauskohteessa.

T75-1: Rivi käynnistyi neljävuotiaiden lähdöllä. Pekka Korpi luotsasi Mascate Matchin lähtösuoralla keulaan saaden Racing Boyn taakseen. Korven mukaan lämmityksessä normaalia rauhallisemmin mennyt Mascate Match sai vetää rauhallista vauhtia ja irrotti maalisuoralla tarvittavan. Muut totosijat menivät Timo Korvenheimon valmentamille Racing Boylle ja Battle Jackille. Mascate Matchin voittoaika täyden matkan ryhmässä oli 13,4.

“Helposti se menee, ainakin näissä lähdöissä”, Korpi kuvaili. “Ensimmäinen 150 metriä ajettiin reippaasti, mutta sitten hölkkää. Tosi helpolla treenillä olen koettanut pitää hevosta, että se olisi derbyn aikaan hyvässä kunnossa. Varmaan Lahdessa ajetaan viikon päästä ja sen jälkeen luultavasti Mikkelissä. Mascate Match on hirmu rento ja rauhallinen. Se on ihmeen viisas hevonen. Se ei ole ikinä stressaantunut. Kai se säästää itseään noissa starteissa, kun meneminen on sille niin helppoa. Pintakaasulla se meni lopun tänään.”

T75-2: Björn Goop muisteli, ettei olisi voittanut ennen suomenhevosella. Hän käänsi Enon Vilpin etusuoralla kolmannesta ulkoa vauhdikkaaseen kiriin. Valjakko eteni viimeisellä takasuoralla johtaneen Heporix taakse, mistä punnersi lopussa ohi.

“Piti miettiä mitä teen etusuoralla, kun kolmannella radalla kiertänyt hevonen alkoi väsyä. Halusin ajaa voitosta, joten käänsin kiriin. 200 jäljellä olin hävinnyt lähdön, mutta Enon Vilppi löysi motivaation, kun johtohevonen alkoi väsyä”, Goop sanaili.

Jari Autio valmentaa tuloksella 25,6 voittanutta Enon Vilppiä.

T75-3: Kolmen kilometrin tasoitusajossa suursuosikki, Markku Niemisen valmentama Don Williams eteni kierros juostuna keulaan. Ari Moilanen sai määritellä matkavauhdin, eikä se ollut reipasta. Toinen kierros mentiin 16-vauhtia. Don Williams kiihdytti viimeisellä takasuoralla tempoa ja hallitsi lopussa oikein varmasti ennen hyvin kirittänyttä Look Completea. Orlando Point oli kolmas. Don Williams voitti tuloksella 14,9.

“Tämä on kelpo ranskalainen”, Ari Moilanen kuvaili.

Moilanen sanoi, että toisen radan jonossa vauhti hiljeni niin paljon, että hän katsoi parhaaksi ajaa eteenpäin.

“Hevosta oli vaikea saada asettumaan toisen selkään. Ajattelin, että ajan vaikka johtavan rinnalle. Uskon, että tämä pystyy vielä paljon nähtyä parempaan, kun siltä esimerkiksi riisutaan kenkiä.”

Toto75-4: Marjo Kivimaan treenaama In Royalty Boko häikäisi Jouni Kaikko Memorialissa. Se eteni ulkoradalta keulaan, mistä karkasi muilta maalisuoralla. Club Nord Elit kiri ulkoa toiseksi ennen johtavan rinnalla juossutta Willow Pridea. Ohjastaja Santtu Raitalalle voitto oli kuukauden neljäskymmenes!

“Se on mukava lukema. Ihmiset ovat tehneet koronatauon aikana hienoa työtä hevostensa kanssa. Ne ovat olleet hienossa kunnossa”, Raitala kiitteli.

Hän ylisti vuolaasti In Royalty Bokon juoksua. “Hevonen irtosi maalisuoralla älyttömän hienoon tyyliin. Vedin laput maalisuoran alussa ja tamma tuli tosi sykimällä maaliin. Se oli superhieno tänään.”

In Royalty Boko vei 10 000 euron ykkösrahat tuloksella 12,8 täyden matkan ryhmäajossa.

T75-5: Peanuts lähti viisivuotislähdössä ulkoa vauhdilla. Se eteni keulaan, mistä voitti oikein varmasti. Jukka Torvinen myhäili tyytyväisyyttä hevoseen voiton jälkeen.

“Lämmityksen jälkeen hymy nousi huulille. Tamma oli niin makean tuntuinen. Korvat jäi tänään kiinni. Tamma jäi lopussa vähän odottelemaan, mutta oli kyllä tosi hyvä. Se paransi tosi paljon kauden avausstartista. Muutimme tähän varustusta lähemmäksi sitä, mitä se voi olla parhaimmillaan”, Torvinen jutteli.

Anne Kangas löytyy ajalla 13,0 voittaneen Peanutsin takaa. Religious kamppaili toiselta radalta ilman selkää toiseksi ennen Cocktail Princessiä.

T75-6: Kymi Grand Prix’sta enemmän erillisessä jutussa. Björn Goopin ajama ja valmentama Vitruvio piti siinä keulaan edettyään niukkaan voittoon.

T75-7: Kierros päättyi Mark Moren kirivoittoon. Se iski viimeisellä takasuoralla kohti kärkeä ja loppukaarteessa Hannu Torvinen sen rattailla vain tarkkaili tapahtumia. Maalisuoralla Christa Packalénin valmentama Mark More liukui omille teilleen.

“Hevonen on hyvä, kun sillä on vaan se hyvä päivä. Se on vähän myös siitä kiinni, vaikka pieniä ongelmia on ollut. Mark More on tosi juoksija. Se pääsee kovaa ja jaksaa mennä. Kokonaisvaltainen paketti”, Torvinen kehui.

 

Enon Vilpillä voittanutta Björn Goopia nauratti seremonioissa. Vieressä Jari Autio. Kuva: Anu LeppänenEnon Vilpillä voittanutta Björn Goopia nauratti seremonioissa. Vieressä Jari Autio. Kuva: Anu Leppänen
Marjo Kivimaa säteili tyytyväisyyttä In Royalty Bokon voiton jälkeen.Marjo Kivimaa säteili tyytyväisyyttä In Royalty Bokon voiton jälkeen.
Don Williams oli pitkän matkan herra.Don Williams oli pitkän matkan herra.