Muhkean 95 peliprosentin kannatuksen Villinmiehen Tammakilpailun suosikkina kerännyt Mascate Match piti ikäisensä kilpasiskot ojennuksessa lauantaina Lappeenrannassa.

Finaalin 52 500 euron ensipalkinnon myötä Mascate Match ohitti Elian Webin noin 5 000 eurolla Suomen rekisterissä olevien tämän vuoden rahatilaston kärjessä. Massi on kasvattanut tienestejään tämän aikana jo 296 903 eurolla.

Raviliiga-Travliga HIFK:n derbyvoittajan juoksunkulku eteni suoraviivaisesti. Mascate Match hakeutui johtoon ja teki siitä tarvittavan. 1,0-kertoiminen menestystamma veti kierroksen 13,5-tahtia. Kolmas puolikas oli 14,5-vauhtinen, ja loppukaarteessa Pekka Korpi tarkkaili tilannetta sekä toisen radan letkaa vetänyttä kiekkotamma She Rainsia.

“Massi” irrotti maalisuoralla ja selässä seurannut Moonlight Velvet kurkotti toiseksi. Sisäratajuoksussa oli lämminverifinaalissa taikaa, ja 11. hetkellä sisäradalta vapauteen puikkelehtinut Brave Dame Vivian nousi kolmanneksi.

Voittoajaksi kirjattiin 13,4a/2100 metriä. Pekka Korvelle Villinmiehen Tammakilpailun voitto oli ensimmäinen laatuaan.

“Hevonen lähti hyvin, olisi ollut vara puskea vähän lisääkin”, Korpi kuvaili kiihdytystä.

Koko juoksu sujui vahvasti Massin dominanssissa. Ero seuraavaan kasvoi kolmeen kymmenykseen.

“Alussa ja lopussa piti juosta lopussa parisataa metriä”, Pekka Korpi niputti ja arvioi kauden jatkuvan vielä muutamalla lähdöllä kotimaassa.

Toinen toistaan upeampia juoksuja tehneen tamman ovat kasvattaneet Punkarin Hevostalli Ky & Maini ja Saku Mikkola.

“Tämä hevonen on ollut lahjakas alusta asti. Kun 2-vuotiskeväällä aloitetaan ajamaan varsoilla vähän kovempaa, silloin jo näki, että tämä menee helpommin lujaa kuin muut.”

Annika Nisosen ratahaastattelussa pohdittiin, mitä Massi on opettanut seitsenkymppiselle Pekka Korvelle.

“Varmaan tämä on opettanut sitä, että antaa hevosen tehdä ne työt. Toi on ollut niin viisas ja helppo hevonen, että antaa sen tehdä työt.”

Punaiseen HIFK:n pelipaitaan Lappeenrannassa sonnustautunut osaomistaja Tiina Tähkäpää kertoi kiertäneensä paljon Massin kilpailuja katsomassa.

“Ihan mieletöntä, eihän tämmöistä voi tulla ihmisen eteen kuin kerran elämässä. Sitä riemua ja jännitystä ei voi sanoin kuvailla”, Tähkäpää näki ja arvioi hevosenomistajuutta. “Tämä on hauskinta ikinä.”

Täsmennys klo 18.00: voittosummatilasto tarkoittaa kautta 2020.