Hevosurheilu esittelee keskiviikon numeron pääjutussaan Iitissä valmentavan Matias Salon, joka antaa ”stallformille” kasvot.

Matias Salon tallissa on 16 valmennettavaa, mutta treenaaminen ei ole hänen ainoa työnsä. Salo toimii kalusteita, ovia ja ikkunoita valmistavan Domus Yhtiöiden hankintapäällikkönä. Kuvio edellyttää, että tallilla kaikki toimii viimeisen päälle juohevasti. Lue, miten tehokkuus on maksimoitu Salon tallissa.

Tallin hevoset ovat huippuiskussa. ”Stallformille” eli niin sanotulle tallikunnolle hän ei löydä yhtä selitystä.

”Ei siinä sen kummempaa taikaa ole, hevoset vaan joko sairastaa tai on terveitä yhtä aikaa. Ravitalli on yhteisö, jossa samat ihmiset käsittelee hevosia, ne liikkuu samoilla kuljetuksilla ja käyttää samoja vehkeitä. Harvoin on sellaista tilannetta, että osa hevosista olisi samaan aikaan huippukunnossa ja osa sairaina”, Salo painottaa.

”Nyt kun siihen on oppinut, sen osaa ottaa huomioon kunnon ajoituksessakin. Meillä hevoset sairastaa usein syksyisin, ja kuntohuippuja koitetaan tähdätä aikaisemmiksi. Talvella raveja kierretäänkin sitten vähemmän.”

Lähikuvassa esittelyssä uutta nousua tekevä SE-tamma Taruntuuli, joka starttaa lauantaina suomenhevosten Villinmiehen Tammakilvan suosikkina.

Ajankohtaisissa uutisissa aiheitamme mm. seuraavat: peliyhtiöiden yhdistäminen etenee, Ruotsin talvikuukausien kengittäajokielto harkinnassa Suomeenkin ja Reima Kuislan tähtien Your So Vainin sekä Big Sky Hurricanen kuulumiset.

Viime viikon kaksoisnumerosta johtuen tämän keskiviikon lehdessä Toto65-lähtölistat kokonaisuudessaan tuoreine vinkkikommentteineen.

Tilaa Hevosurheilu kätevästi kestona, itsellesi tai kaverillesi tästä.

Tai osta näköislehti.