Superlauantain Seinäjoen ravien päälähtö oli 15 000 euron ykköspalkinnolla ajettu Varsakunkku. Lähtö koki urheilullisen kolauksen, kun ennakkosuosikki Siirin Valtsu jäi kotitalliin. Myös kolme muuta finalistia oli jäänyt pois. 

Varsakunkun kiihdytys meni niin, että poisjääntien myötä suuren suosikin aseman perinyt Matteus Kevätön eteni takamatkalta ensimmäisessä kaarteessa johtoon. Henri Bollström sai ajaa sillä haluamaansa vauhtia. Loppukaarteessa Vieskoff eteni Matteus Kevättömän tuntumaan, mutta maalisuora oli Pauli Raivion valmentaman lahjakkuuden näytöstä. Se irtosi herkän näköisesti oikein selvään voittoon. Sisärataa pitkin ravannut Larvan Justiina eteni toiseksi ennen Vieskoffia.

Matteus Kevättömän omistavat Pauli Raivio ja europarlamentaarikko Henna Virkkunen. Virkkunen oli kannustamassa hevosta radan varressa. Hän kertoi ratalähetyksessä olleensa etätöissä keväästä asti. “Sen takia on tullut oltua hevoshommissa aika paljon viime aikoina. Minulla on ollut aikaisemmin yksi tamma, mutta siitä ei tullut ravuria. Pauli ehdotti, että ostetaan nuori hevonen ja ostimme Matteus Kevättömän.”

Henri Bollström kuvaili Matteus Kevättömän kehittyneen paljon lyhyessä ajassa. Bollström sanoi ratahaastattelussa, että Matteus Kevätön menee radalla kuin juna. “Hevonen meni koko ajan tosi herkän ja hyvän tuntuisesti. Se paransi paljon viime startista. Voisi luulla, että hevosella olisi pari vuotta enemmän ikää.”

Pauli Raivio oli luonnollisesti tyytyväinen startin jälkeen. Raivio kertoi hakeneensa hevosen talliinsa, kun se oli neljän kuukauden ikäinen. Henna Virkkunen on ollut alusta asti kimpassa mukana. “Kasvattaja Matti Snellman Siilinjärveltä soitti, että tule katsomaan varsaa. Hennan ensimmäisestä hevosesta ei saatu juoksijaa, niin sovimme, että kokeillaan uutta.”

Raiviota miellyttää Matteus Kevättömässä esimerkiksi sen luonne. Hän vertaa sitä tallinsa tähtihevoseen Tähen Toivomukseen. “Se on rauhallinen ja viisas, eikä kuluta voimiaan turhaan. Vaikka se on nuori ori, se osaa käyttäytyä fiksusti ja on yhteistyöhaluinen. Henrikin vähän yllättyi, kun hevonen oli niin hyvä ajaa.”

Matteus Kevätön oli opetettavana Mika Rautiaisen ja Anne Alhosen luona Kangasniemellä. Sieltä tultuaan sitä alettiin liikuttelemaan Raivion mukaan joka toinen päivä. “Se oli kuitenkin aika pienitekoinen ja ajattelin, että ajetaan koelähtö syyskesällä. Kesällä uittotreenin tultua mukaan ori alkoi kuitenkin kehittyä vauhdilla. Ei siinä ollut sitten vaihtoehtoa, kuin alkaa ajaa kilpaa. Jos vertaa vaikka Ellin Sisuun tai Tähen Toivomukseen, tämä tuli köykäisemmillä valmisteluilla uran aloitukseen”, Raivio sanoo.