Perjantain Hevosurheilu esittelee nuoremmalle yleisölle vähemmän tutun Mauri Tuurnan, joka on kuulunut lajin suunnannäyttäjiin usealla vuosikymmenellä.

Jo 1940-luvun lopulla kilpaa ajanut Mauri Tuurna sai nimikkolähdön kuusivuotiaille suomenhevosille, ja kisa ajetaan lauantaina Teivossa ensi kertaa 10 000 euron ensipalkinnolla. Viivalla nähdään myös Tuurnan osaomistama tamma Ponutella.

Tuurna on ollut myös kasvattaja, valmentaja, johtaja ja vaikuttaja, jopa valjakkoajaja. Kriteriumien lisäksi hänen aloitteestaan alettiin ajaa Pohjoismaiden kylmäverimestaruuksista. Lämminveripuolella hän oli ensimmäisiä, jotka suuntasivat katseensa hevosten tuontiin idän sijaan lännestä.

Vaikka ikää Tuurnan mittariin on kertynyt jo 85 vuotta, silti hänen silmänsä sädehtivät, kun hän valjastaa varsan ja lähtee sen kanssa lenkille.

“Hevosen ajaminen on muutenkin niin pirun mukavaa. Siinä saa itselleenkin fyysistä treeniä ja mielen hyväksi”, Tuurna sanoo.

Lue juttu kokonaisuudessaan perjantainumerosta. Lehdessä käymme läpi myös hevosen hyvinvoinnin peruspilareita, mitä on hyvä hoito.

Hevoskasvattajat kertovat omia kokemuksiaan tunnistusepisodista. Entä mikä on vallintavirhe – sellaista on voinut tapahtua hevoskaupassa.

Vihjeosiossa perataan tarkkaan muun muassa kevään viimeinen Magic Monday –kierros, jonne selväpiirteisen Toto65:n myötä pulpahti jackpot.

Anna-Julia Kontio aloittaa personal trainer –juttusarjan tällä kertaa 12-sivuiseksi kasvaneessa ratsastusliitteessä.

Tutustu Hevosurheilun maailmaan.

Pääsiäinen aiheuttaa poikkeuksen lehden ilmestymiseen. Ensi viikolla lehti ilmestyy kaksoisnumerona keskiviikkona 28.3., ja sen jälkeen torstaina 5.4.