Suur-Hollola-ajon alkuerissä torstaina juoksevat MAS Capacity ja BWT Echo tulivat Suomeen lauantaina ja jäävät tänne, jos välieräpaikat heltiävät.

Katja Melkon ja Janne Sorosen tehtyä viime syksynä päätöksen koko toiminnan siirtämisestä Ruotsiin he kertoivat, että avaavat kesäksi etäyksikön Etelä-Suomeen. Haussa oli paikka laivayhteyksien ääreltä Turun tai Helsingin seudulta. Ratkaisusta tuli kuitenkin toisenlainen.

Iivari Nurmisen tultua keväällä meille töihin nousi esille sellainenkin vaihtoehto, että hevoset tulisivat hänen isänsä Anssin talliin Forssaan. Asiaa suunniteltiin pitkään, ja Katja kävi tutustumassa paikkoihin. Oli tärkeää nähdä ne itse, että osaa ohjeistaa valmennuksessa. On tärkeää, että kaikki pysyisi mahdollisimman ennallaan: rutiinit, ruokinnat ja treenisysteemit”, Janne Soronen painottaa.

Asiat etenivät maaliin, ja ensimmäiset hevoset ovat jo Anssi Nurmisen vastuulla Pilvenmäellä.

”Tämä on oikein hyvä kuvio ja meille sillä lailla hyvä ratkaisu, ettei hevosten mukaan tarvinnut lähettää hoitajaa eikä hevosten määrän tarvitse olla kiveen hakattu. Anssi laskuttaa meitä siitä määrästä hevosia, mikä hänellä milloinkin on”, Soronen valottaa.

”Jatko riippuu osittain alkuerämenestyksestä, mutta oletamme kyllä, että MAS Capacity ja BWT Echo pääsevät välieriin. BWT Echolle on tarvittaessa Lahdessa myös 5-vuotislähtö.”

”Juokseeko Suur-Hollola-viikonloppuna meiltä muita hevosia kuin nämä kaksi ja Elian Web, on vielä vähän auki, mutta todennäköisesti ei. Kolmoset on kyllä aloitelleet hyvin, ja niillä tähdätään kriteriumiin. 4-vuotiaista Jennifer Webillä ollaan myös tulossa Suomeen, ja 2-vuotiaat on niin hyvän oloisia, että niillä ajetaan varmaan Hevosenomistajapokaalia ja Kasvattajakruunua”, Soronen suunnittelee.

Millaiset ovat odotukset torstain alkueristä?

”MAS Capacity teki Elitloppet-viikonloppuna hyvän juoksun ja meni 2600 metriä voltista 13,0 ja tuli korvat kiinni juosten maaliin. Ravia mennessään sen pitäisi riittää jatkoon”, Janne Soronen olettaa.

”BWT Echo oli huono viimeksi, mutta sen jälkeen alettiin tähdätä tähän kisaan, ja hevonen on nyt hyvän oloinen. Sille sattui vaan huono kasirata ja muutama niin kova vastaan, että voittaminen voi olla vaikeaa, mutta jatkoon senkin pitäisi normaalisuorituksella mennä.”

Entä mitä muuta talliin kuuluu?

”Kiitos hyvää. Muutama uusi starttarikin on tullut: viimeksi Kalmarista 3-vuotias My Lucky Day (Quite Easy),  Marco Hautakosken huutokaupasta ostama Typhoon Face ja Erno Gardemeisterin Garde Hästar AB:n Bellatrix Club.”