Juha Puhtimäki elää voimakkaasti niin pesäpalloa kuin raveja. Kannen kuva: Ville Toivonen.
Juha Puhtimäki elää voimakkaasti niin pesäpalloa kuin raveja. Kannen kuva: Ville Toivonen.

Mestarilukkari Puhtimäki: Raveissa ja pesäpallossa on yhtäläisyyksiä

Hevosurheilun Kuukauden henkilö on pesäpallon Suomen mestari ja Carlemanin omistajana tunnetun Pesiskimpan vetäjä Juha Puhtimäki.

Raveissa ei täräytetä palloa mailalla tai pidetä koppareita takasuoralla räpylät käsissä eikä pesäpallossa voltata neljältä paalulta tai kiihdytetä lähtöauton siivekkeistä. Silti lajeissa on paljon samaa.

Joensuun Mailassa mestaruuden tänä vuonna SM-kultaa voittaneen lukkarin mielestä Pesiskimppa on ajanut asiansa siinä, että kahden eri lajin ihmisiä on saatu lähennettyä.

”Ravi-ihmiset ovat ruvenneet seuraamaan pesäpalloa, ja pesäpalloihmiset taas ovat ruvenneet seuraamaan raveja. Se on ollut tärkein syy, miksi tätä hommaa ruvettiin tekemään, ja siinä on onnistuttu”, Puhtimäki sanoo.

Mikä raveissa viehättää päivittäin lajia seuraavaa Puhtimäkeä? Mistä hän sai ensikosketuksensa raveihin? Mitä käytännön raviurheiluun liittyvää Puhtimäki tekee lauantaina Lappeen raveissa? Vastaukset löytyvät Hevosurheilun perjantailehdestä.

Porin perinteiset St. Leger –ravit lähestyvät ja lehti kysyy, millaisena kilpailijat näkevät stayerlähdöt ja miltä St. Leger näyttää numeroiden valossa? Entä mitä vihjaajat vinkkaavat lauantain jackpot-kierrokselle?

Mitkä radat hakevat kuninkuusraveja vuonna 2022? Entä millaiset ovat Ranch Kellyn lähiajan suunnitelmat? Millainen valmentaja on Kokemäellä operoiva Minna Rampa?

Perjantainumerossa on tutusti mukana ratsastusliite, jossa eletään jo Horse Show’n jälkeistä aikaa. Lähikuvajutussa esitellään esteratsastaja Fredrik Jönsson, joka on onnistunut lajinvaihdossaan kenttäratsastuksesta esteille. Jönsson sanoo, ettei ole hetkeäkään katunut lajinvaihtoa.

"Mutta en kadu myöskään sitä, että se vaihe elämässäni oli. En tiedä, onko kenttäratsastusurasta ratsastuksellista hyötyä esteratsastajalle, mutta se hyöty siitä on, että saa käsityksen hevosvalmennuksen tärkeydestä. Siitä, että hevosen on oltava aina fyysisesti huippukunnossa. "

Emma Kanerva on 33-vuotias Saksassa asuva ammattiratsastaja, joka kilpaili viikonloppuna Helsinki International Horse Show´ssa ja voitti kolme koululuokkaa. Lue ratsastusliitteestä myös Kanervan tuoreet mietteet.

"Mulle tyypillistä on se, että ratsastan liiankin kauan perusasioita. Ennen kuin alan tehdä mitään liikkeitä, haluan, että helpot asiat sujuvat täydellisesti”, Kanerva sanoo.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi