Keskiviikkona Vermon raveista pois jäänyt Mika Forss joutuu huilaamaan selän vihoitellessa.

Vermon Kuumasta Keskiviikosta uupui yksi tuttu nimi, kun Mika Forssia ei nähty keskiviikkona rattailla. Hän kertoo äkillisestä selkävaivasta, jonka vuoksi hän joutui jättäytymään pois ajotehtävistä.

”Epäonnenkantamoinen”, Forss hymähtää.

”Oltiin juuri ratsua näyttämässä, kun nostin hevosauton lastaussiltaa ylös ja jalat lähtivät alta, selkään vihlaisi niin jumalattomasti. Tyttärellä on ratsu, jota olemme yrittäneet kaupitella, kun olemme Ruotsiin muuttamassa.”

Forssit olivat parhaillaan käyttämässä hevosta koeratsastuksessa, kun tapaturma sattui.

”Nyt elämä kuitenkin voittaa taas, tunti tunnilta on parempi olo.”

Samainen vaiva on ollut aiempinakin syksyinä ajajaliigan moninkertaisen voittajan riesana. Tänä syksynä selkävaivasta ei kuitenkaan ole ollut merkkejä, ja Forss sanookin sen tulleen kuin salama kirkkaalta taivaalta.

”Sen tiesi, että menee tietty aika ennen kuin särkylääkkeet vaikuttavat, joten kun tämä tapahtui puolilta päivin, ei ollut muuta tehtävissä kuin soittaa radalle, että nyt ei pysty. ”

Mika Forss on luottavainen, että pystyy jälleen viikonloppuna hyppäämään rattaille. Hänellä on edessään kiireinen viikonloppu, sillä perjantaina hänen on määrä ohjastaa Hollannissa, lauantaina Kouvolassa ja sunnuntaina Ruotsin Eskilstunassa.

Ajokkeina ovat muun muassa Zenit Brick, Välähdys ja Staro Miami.

”Tällä hetkellä tuntuu, että viikonlopun ajotehtävät eivät ole vaarassa. Tietysti perjantaisessa Hollannin reissussa on se pieni ongelma, että istun lentokoneessa, ja mitä se sitten tekee selälle”, hän pohtii. ”Kyllä olen kuitenkin tällä tietoa sinne lähdössä. Selän pitäisi olla jo parempaan suuntaan menossa.”