Tänä vuonna palkintorahoja yli 1,5 miljoonaa euroa ohjastanut ja Euroopan mestaruuden voittanut Mika Forss on kutsuttu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle. 

Forssin kotirata Teivon 6. joulukuuta ajettavat ravit jäävät ohjastajalta väliin. Kutsu tipahti postilaatikosta Forssille ja hänen puolisolleen Marjo Kivimaalle eilen keskiviikkona.

“Tuntuu aika järkyttävältä ja totta kai hienolta. Tämä on sellainen asia, tunnustus, jota kohti ei voi itse tavoitella”, Forss kommentoi.

Ohjastaja kertoo, ettei odottanut saavansa kutsua. Hän leikitteli asialla päässään viime viikolla kuunnellessaan radio-ohjelmaa, jossa toimittajat pohtivat, voisivatko he saada kutsun Linnan juhliin. Forss ei kuitenkaan uskonut, että raviurheilijaa huomioitaisiin tällä tavalla.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton teemana ovat tänä vuonna Suomen vahvuudet. Tasavallan presidentin kanslian tiedotteen mukaan presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio kutsuvat vastaanotolle noin 1800 ihmistä. Kutsuttujen joukossa on laajasti eri aloilla ansioituneita suomalaisia.

Mika Forssin saamasta kutsusta uutisoi ensimmäisenä Ravinetti.fi-sivusto.