Mika Forss sanoo, että Ruotsiin muuttamisesta ei ainakaan vielä voida puhua, mutta hän toivoo ajotehtävien lisääntyvän naapurimaassa entisestään. Raviliiga Ilveksen varsa menee alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen Markku Niemisen talliin.

Tuoreen MM-hopeamistalistin mukaan tuleva talvi tulee pitkälti näyttämään, miten asiat Ruotsin ajotehtävien suhteen etenevät. Hän ja Marjo Kivimaa päätyivät kuitenkin siihen ratkaisuun, että Raviliiga Ilveksen varsa kannattaa alusta alkaen sijoittaa muualle valmennettavaksi. Jos työkalenteri vie ohjastajaa Ruotsiin entistä enemmän, vieraan hevosen valmennus ja kilpailuttaminen menevät liian hankalaksi.

“Emme koe kuviota tässä kohtaa mielekkääksi Raviliiga-varsan kannalta. Päätös oli myös tehtävä ennemmin nyt kuin myöhemmin, näin uusi valmentaja pääsee valitsemaan huutokaupasta mieleisensä varsan”, Forss sanoo.

Ohjastajan kotipaikka säilyy edelleen Hämeenkyrössä. Ruotsiin häntä ajaa polte kehittyä omassa ammatissa.

“Olen käytettävissä molemmissa maissa. Kilvanajon tyyli hevosta kehittäen Ruotsissa kiehtoo minua. Esimerkiksi Ruotsin nolla kruunua tienanneilla avaus voi olla vaikka 22-vauhtinen, ja siitä lähdetään sitten vauhtia kiihdyttämään. Silloin nuoret hevoset eivät katkea, vaan tulevat kovaa maaliin”, Forss sanoo.

Tamperelaisjoukkueen uusi Raviliga-valmentaja Markku Nieminen on ollut Ilveksen mies jo 40 vuotta. Kun Niemiseltä kysyttiin, lähteekö hän mukaan projektiin, hän vastasi oitis kyllä.

“Aiemmasta Raviliigasta oli hyviä kokemuksia”, Raviliigan 2013 Arctic Madonnaa valmentanut Nieminen sanoo.

Lisää aiheesta myöhemmin tänään Hevosurheilun verkkosivuilla sekä lehdessä huomenna keskiviikkona.