Ravigaalan ensimmäiset palkitut

Vuoden ohjastaja: Mika Forss
Vuoden voitokkain ohjastaja: Mika Forss
Vuoden voitokkain hevonen: Global Option
Suomen Hippos r.y.:n kunniamaininta: Kummihevonen-projekti

Lähetys illan Ravigaalasta on seurattavissa TotoTV:n kautta

Ravigaalan ensimmäiset palkinnot jaettiin Jokimaan T76-ravien yhteydessä. Gaalapäivän ensimmäiset juhlitut olivat ohjastajamestari Mika Forss ja yli viisisataa hevosvierailua organisoinut Kummihevoskampanja.

Mika Forss valittin jo neljännen kerran vuoden ohjastajaksi, yhtä monta titteliä on vain Antti Teivaisella. Forssin ensimmäinen valinta tapahtui 2008, vuosien 2010 ja 2014 pystit saavat rinnalleen myös muiston valinnasta vuoden 2015 ohjastajaksi. Forss oli myös vuoden 2015 voitokkain ohjastaja. Vuoteen mahtui myös Suomen edustaminen raviohjastajien MM-kilpailussa helmikuussa. Tuomisina Australiasta oli arvokas neljäs sija ja hämeenkyröläiselle ohjastajamestarille tyypillinen vahva voitonnälkä konti tulevia koitoksia.

“Olen saanut hevosenomistajilta ja valmentajilta luottamusta ja aina välillä on onnistuttukin. Kotiväkeä täytyy kiittää, jos tätä työtä tekisi henkisesti huonossa vireessä se näkyisi tuloksissa”, Forss kiitteli taustajoukkojaan. Hevosista Forss nosti esiin viime vuonna viisivuotiaiden suomenhevosten huippuikäluokkaa vallinneen Vitterin sekä lämminveristen tammojen valtiattaren Venicen.

“Viime  vuonna uutta oli tietysti Incredible Ironmanin menestys, vastaavaa ei ole kotivalmennettavalla saanut aiemmin kokea.” Kotoa on luvassa myös uudenlaista haastetta tuleville kausille. “Poikani vinoili minulle Vermon juoksusta kun jäin siinä toiseksi. Muistutin että hän saa kortin vuoden kuluttua, katsotaan silloin kuna vinoilee”, Forss murjaisi.

Forss on ollut Suomen voitokkain raviohjatsaja vuodesta 2010 lähtien. Vuonna 2010 voittojen määrä oli 214, viime vuosina voittomäärä on ollut jo lähepänä kolmeasataa. Vuonna 2014 ykkösijoja kirjattiin 292 ja viime vuonna 289.

Ravigaalan yhteydessä jaetaan myös Suomen Hippos r.y.:n kunniamainintoja. Jokimaalla kunniamaininnalla palkittiin viime vuonna alkanut ja erinomaisen vastaanoton saanut Kummihevoskampanja.

Kummihevoskampanjan puolesta Suomen Hippoksen kunniamaininnan vastaanottivat Erja Mattila, Emmi Korpiola ja Ilkka Nisula

Kummihevoskampanjan puolesta Suomen Hippoksen kunniamaininnan vastaanottivat Erja Mattila, Emmi Korpiola ja Ilkka Nisula

“Sata viisikymmentä hevosta taustavoimineen, viitisensataa tilaisuutta jossa valtava määrä vanhuksia ja lapsia on saanut tavata hevosen. Samalla hevoset ovat päässeet esille monissa sellaisissa medioissa jotka eivät yleensä hevosurheilusta kirjoita”, Emmi Korpiola tiivisti viime vuoden aikana saavutettuja asoita. Kummihevonen kampanjan alullepanijana toimi Mahdollisuuksien hevonen -työryhmän nuorisotyöryhmä.

Lisää teemasta: Ravigaala