Suomen Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Mika Lintilä ei ollut hallituksen enemmistön kanssa yhtä mieltä toimitusjohtajan vaihtamisesta.

Hippoksen uusi hallitus kokoontui tänään maanantaina ylimääräiseen kokoukseen keskustelemaan peliyhtiöiden yhdistymisestä, mutta päätöksen se teki ihan toisesta asiasta. Se päätti vapauttaa toimitusjohtaja Pekka Soinin tehtävästään.

“Ajankohta on haasteellinen”, puheenjohtaja Lintilä kommentoi päätöstä tuoreeltaan. “Henkilökohtaisesti olisin halunnut nykyisen toimitusjohtajan jatkavan − erityisesti tässä tilanteessa, kun tekeillä on isoja ratkaisuja. Hallituksen enemmistö oli kuitenkin toista mieltä.”

Päätös syntyi äänin 4-3.

“Tällaisessa tilanteessa ei ole tietenkään hyväksi, jos hallituksen ja toimitusjohtajan kesken vallitsee epäluottamus. Nyt sellainen vallitsi, ja hallitus teki sen mukaisen ratkaisun”, Lintilä jatkoi.

“Kun taloustilanne on mikä on, se on luonut jännitettä ilmapiiriin. Ei ole kuin vajaa vuosi siitä, kun Fintoton toimitusjohtaja sai lähteä, ja nyt kritiikin kohteeksi joutui Hippoksen toimitusjohtaja.”

Pekka Soini johti Suomen Hippoksen operatiivista toimintaa heinäkuusta 2003 lähtien vajaan 12 vuoden ajan. Mika Lintilä on toiminut Hippoksen hallituksen puheenjohtajana 14.5.2008 lähtien.

Lisää asiasta keskiviikon Hevosurheilussa.