Mikkelin ravirata on kokemassa rataremontin myötä mittavia uudistuksia.

Remonttisuunnitelma on valmis ja alustava aikataulukin selvillä.

”Pyrimme siihen, että maaliskuun aikana olemme saaneet tarjoukset koko projektia koskien”, Mikkelin raviradan toimitusjohtaja Kari Tiainen valaisee. ”Itse remontti olisi tarkoitus aloittaa St Michelin jälkeen 22.7.”

Mittavimmat uudistukset rataprofiilissa ovat kaarteiden kallistukset, jotka muuttuvat 12,5 prosentista 14 prosenttiin, sekä open stretch, joka tuo maalisuoralla sisäradalle ylimääräisen ohituskaistan. Kotimaan radoista Jyväskylän Killerin ravirata on aiemmin ollut ainoa, jossa open stretch on ollut käytössä.

”Lopputuloksesta halutaan mahdollisimman hyvä, joten investointiin open stretchinkin osalta on varauduttu. Ainahan on mahdollista, että se ei ole käytössä. Open stretchistä tehdään pinnaltaan samanlainen kuin mitä muukin maalisuora on.”

”Mikkelissä kaarresäde on melko iso. Kallistukset voisivat olla vielä nykyisiä suunnitelmiakin tiukemmat, mutta se tarkottaisi sitä, että ulkoradan hevosille tulisi loiva ylämäki.”

Radan valaistukseen ja äänentoistoonkin on suunniteltu mittavia muutoksia. Remonttiin budjetoidusta 1,8 miljoonasta eurosta noin puolet on varattu niiden uudistamiseen.

”Nämä ovat suunnitelmia ja meillä on kustannusarvio, joka pysyy kokonaisbudjetissa, jos uudistukset eivät pysy budjetissa, niin meidän täytyy miettiä rahoituskuviota uusiksi, tai karsia suunnitelmia. Lähdemme kuitenkin siitä, että suunnitelmat toteutuvat.”

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Länsi-Savo-lehti.

Lue aiheesta lisää keskiviikkona ilmestyvästä Hevosurheilusta.

Päivitetty ti klo 13.08. Lisätty tieto ensijulkaisusta.