Hevosurheilu kysyy, mitä hyvä juoksupää oikeastaan tarkoittaa. Vastaamassa hevosten oppimiseen erikoistunut tohtori Andrew McLean, kouluratsastuslegenda Kyra Kyrklund ja mestarivalmentaja Timo Nurmos.

Eläintieteilijä Andrew McLean näkee, että väsyvän hevosen käskeminen perustuu väärinkäsitykseen, joka pitäisi koko hevosurheilun edun takia purkaa jo hevosvalmentajien lisenssikoulutuksessa.

“Kaikki hevosten valmentajat kaikissa hevosurheilun lajeissa hyötyisivät valtavasti siitä, että heille kerrottaisiin, miten hevonen oppii”, McLean sanoo.

“Mieleen tulee lähinnä, onko niitä jatkuvasti käskettäviä hevosia treenattu oikein.”

Kiinnostavassa perjantailehden artikkelissa McLean kertoo hevosen oppimisen lainalaisuuksista ja Kyra Kyrklund sekä Timo Nurmos paljastavat omat näkemyksensä hevosen kilpailu- ja juoksupäästä.

Lähikuvajutussa esittelemme tuoreen Toto75-voittajan Drakenin, johon ilmaisu ”vaikeuksien kautta voittoon” sopii prikulleen.

Ajankohtaisuutisissa puimme keskustelua herättäneitä kaksivuotiaiden suomenhevostammojen varsomisia ja Viesker-patsashanketta. Tähän on tultu –sarjassa vuorossa on Seinäjoen sisäänkirjoituksen sielu Sirpa Heikkilä, joka on onnitellut tuhansia voittajia ja lohduttanut ainakin saman verran epäonnisia.

Ratsastuksen Personal trainerina kuullaan Piia Pantsu-Jönssonia ja opitaan, miten kireä turpahihna vaikuttaa hevoseen. Ratsastuksen ajankohtaisuutisissa ruoditaan, onko Konginkankaalle nousemassa kunnallinen maneesi.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa ja lukemaan pääsee kätevästi lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.