Hevosurheilun perjantainumero ennakoi sunnuntain St Micheliä, mutta menee samantien syvemmälle – mailin juoksussa hevosen fysiologiaan.

Vaikka St Micheliä kutsutaankin tuliseksi mailiksi, hevoselle 1609 metriä on fysiologisesti niin pitkä matka, että ilman valmennusta se ei siitä selviä.  Jos ravikilpailut käytäisiin 500  metrin pätkällä, valmennusta ei tarvittaisi ollenkaan.

Ravihevonen käy kisan aikana läpi sarjan fysiologisia tapahtumia, jotka linkittyvät sydämen sykkeeseen ja keuhkojen toimintaan, hapen kulkuun. Niin kauan kun happi riittää, suoritus on aerobinen, mutta happivelka alkaa kisan aikana vääjäämättä. Mitä silloin tapahtuu?

Juoksunkululla on lopputulokseen valtava merkitys. Valmentajan tehtävä on suojella hevosta liian kovalta vastukselta, sillä toppariksi opitaan, ja oppimisen lainalaisuudet pätevät täydessä voimassaan myös ravikilpailun aikana.

Perjantailehdessä katsastetaan St Michel -hevosten kuulumiset, ennakoidaan Suurmestaruusajoa Tähen Topeliuksen kautta, tutustutaan suorasukaiseen Juha Kortekallioon ja Missä hän on nyt -juttusarjassa Paavo Lahteen. Mukana vankan asiantuntevat vihjepaketit ja ratsastusliite.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.