Perjantain Hevosurheilussa tapaamme Ypäjällä asuvan Anna Kärkkäisen, jolla olisi tänä vuonna montakin syytä harmitukseen.

Kärkkäinen kärsii hevosihmiselle tyypillisistä murheista. Hänellä on jalka murtunut ja viimeisen vuoden aikana hän on menettänyt sekä ykköshevosensa Elves Angelin että lupaavimman nuoren hevosensa Cherrygarden´s Fire and Icen. Mutta Kärkkäinen ei ole lannistumassa.

”Onhan tämä marraskuu tätä, että jokainen saa vähän tsempata, kun on kuraa ja kovaa ja siirrytään maneesikauteen”, Kärkkäinen myöntää. ”Mutta niihin asioihin, joihin ei itse voi vaikuttaa, ei kannata tuhlata omaa energiaansa.”

Miten Kärkkäinen selviää marraskuusta? Mistä 5- ja 7-vuotiaiden poikien äiti saa voimia arkeen? Ja miten talliyrittäjä ja yksinhuoltaja ehtii hoitaa terveyttään? Perjantain Hevosurheilu kertoo.

Uutisrintamalla kerromme Porin hevosklinikan sulkeutumisesta työilmapiiriongelmien takia. Työturvallisuuskeskuksen asiantuntijakaan ei muista kuulleensa aiemmin vastaavasta tapauksesta, jossa yritys on suljettu kokonaan työilmapiiriasioiden vuoksi. Luomme silmäyksen myös Teivoon, jossa kokeillaan raveja ilman esittelyä.

Hevosten hyvinvointi on megatrendi, mutta myös opiskelijoiden on voitava hyvin. Harjun oppimiskeskuksen toimitusjohtaja-rehtori Mika Palosara, 55,  on vakuuttunut, että aktiivipihaton tarjoama vapaa oleskelu laumassa muiden lajitovereiden kanssa parantaa hevosten elämänlaatua.

Michelle Laman on ammatiltaan agentti. Hänen työtään on kiertää huutokauppoja, ostaa hevosia ja järjestää niiden kuljetus Eurooppaan ilman, että pohjoismaalaisen asiakkaan tarvitsee poistua kotisohvaltaan. Perjantain Hevosurheilussa Laman kertoo työstään ja vinkkaa, mihin asioihin lämminveriravurissa erityisesti on kiinnitettävä huomiota.

Viimeistä kilpailukauttaan juokseva Metkutus äänestettiin Kavioliiga GP:n finaaliin. Lehti avaa, miten Juha-Matti Paavola on kokenut hevosen kanssa toimimisen ja mistä hän muistaa hevosen emän?

Postilakko on pysäyttänyt päiväjakelussa olleet sanoma- ja aikakauslehtien toimitukset. Tämän vuoksi Posti ei jaa myöskään Hevosurheilu- ja 7 Oikein -lehtiä. Hevosurheilu -lehden sivumäärää on laskettu lakon ajaksi. Kattavat lukuartikkelit, kuten Kuukauden hevonen, julkaistaan lakon jälkeisissä lehdissä, joiden sivumäärää vastaavasti nostetaan.

”Näin saamme asiakkaalle kaikki lähilehtiin suunnitellut jutut luettavaksi, vaikka lakosta johtuen pienellä viiveellä”, päätoimittaja Stiina Ikonen kertoo.

Molemmat lehdet voi lakon aikana lukea verkosta vapaasti digilehtinä, ja tilaukset jatkuvat automaattisesti lakon keston verran eteenpäin. Kerromme nettisivuillamme tarkemmin, miten lakko vaikuttaa lehtien toimitukseen.

Digilehden pääset lukemaan täältä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digituotteena.

Hevosurheilun 95-vuotisjuhlavuoden ja 7 oikein -lehden 30-vuotisjuhlavuoden kunniaksi digilehti sisältyy tilauksiin. Kaikki tilaajat saavat sen kaupan päälle. Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta.

Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.