Sahara Jaeburn palaa lauantaina Ranskassa viettämänsä talven jälkeen Ruotsiin valmiina avaamaan nelivuotiskautensa.

Kuten monia aikaisempiakin huippuhevosiaan, Timo Nurmos kilpailutti Sahara Jaeburnia kolmivuotiaana äärimmäisellä maltilla. Kriteriumin finaali oli sille vasta kuudes startti, ja siihen kausi myös päättyi.

”Sai hyvän tilin, oltiin tyytyväisiä. Eiköhän se vähäksi aikaa riitä”, Nurmos kuittaa.

Sama, hyväksi havaittu linja jatkuu tänäkin vuonna.

”Hevonen on hyvä, ja koitetaan tähdätä sinne, missä voi tehdä tiliä. Rahaa tuli kerralla niin paljon, että helppoja lähtöjä ei ole enää missään – ei Ruotsissa eikä Suomessa. Kuopio Stakes ei ole mun hevosten aikatauluun sopinut, eikä sinne olla nytkään tulossa. Jonkun viikon päästä kuitenkin aloitetaan.”

Montako kertaa Sahara Jaeburn starttaa ennen derbyä?

”Niin monta kertaa, että se on kunnossa. Sen mukaan ajetaan”, Timo Nurmos vastaa.

”Talvitreenit on menneet tosi hyvin. Hevonen on ollut 3-4 kuukautta Ranskassa Utah Beachilla, missä sitä on treenattu joka päivä nousu- ja laskuveden mukaan meressä – ei samalla, mutta samanlaisella rannalla, millä Face Time Bourbon viimeisteltiin videolla Prix d’Ameriqueen. Mulla on ollut siellä hevosia jo useana talvena, vaikkei niillä ole Ranskassa kilpailtukaan. Siellä on hyvä treenata, aina hieno keli.”

Nurmoksen muillekin suomalaishevosille kuuluu hyvää.

Hachiko de Veluwe on myös starttivalmis ja avaa kautensa kohta. Chicharitaa on kyselty tammaderbyyn, ja voi olla, että se juoksee siinä. Suomessa syntyneet 3-vuotiaat ei ole juosseet vielä koelähtöjä, mutta olen niihin tyytyväinen. Aika näyttää, mitä niistä tulee”, valmentaja raportoi.

Tänään Nurmoksella on Solvallan T86-lähdöissä kaksi hevosta: Love Affair ja Daven Port.

”Molemmat on hyvässä kunnossa, mutta Daven Portin voi olla vaikea näin kovaa lähtöä voittaa periaatteessa kahden startin rutiinilla. Viimeksihän sillä oli rata 12, ja se laukkasi heti”, Nurmos muistuttaa.

”Love Affair teki johtavan rinnalta viimeksi hyvän juoksun eikä hävinnyt paljoa, ja nyt siltä riisutaan ensi kertaa kengät pois. Ei se aina välttämättä tarkoita, että hevonen parantaa, mutta nyt tuli sellainen mieli, että haluttiin ainakin kokeilla.”

Solvallan ja Åbyn T86-kierros sulkeutuu keskiviikkona kello 21.30. Kierroksella on 754 317 euron jackpot.

Toto-kohteisiin: