Luxorious Lord ja Nelly-Janiika Korpikoski näyttivät, miten montélähtö voitetaan. Vermossa juostu kansainvälinen Prix Monté Finlandia oli lopulta kaksikon näytös. Seuraavaksi mielessä siintää Oppilaseliitti.

Kolarilainen Mikael Niva huuteli onnitteluja Luxorious Lordille ja Nelly-Janiika Korpikoskelle pesupaikalta. Kauas taa oli jäänyt ranskalainen Bellinissomo, ja kahden kymmenyksen taa totosijoille nousseet Flynn Boko ja Ranch Newman.

“Kiitos Mikke, valmennan nykyään hänen hevostaan”, Korpikoski sanoi hevosta katokselle jalotellessaan. “Olen tuossa kaupalla FinnTackilla apuna taas tänä päivänä, niin siinä kävi se (Bellinissomon) omistaja polkkatukkainen mies ja sanoi, että vaikka se on ranskalainen hevonen, sillä on amerikkalaisen ominaisuudet, voi lähteä kovaa, voi lähteä hiljaa, voi kiertää, että voidaan kiertää vaikka teidät kaikki. Sanoin vaan, että ohjastan numeroa 8, että nähdään viivalla. En osannut odottaa, että voitetaan.”

8-vuotias Luxorious Lord tykkää mennä koko matkan lujaa, ja monté näyttää sopivan. Ohjastajansa “isoksi rotjakkeeksi” kuvaileman hevosen lauantain voittoaika oli 2100 metrillä 13,6a.

“Tää on aika selkeäliikkeinen ja ravivarma hevonen, kaikin puolin hyvä.”

“Mulla meni avaus pitkäksi, mutta Jaakko oli sanonut, että älä sääli hevosta vaan anna mennä”, Korpikoski totesi juoksusta. “En uskonut, että pääsen keulaan.”

Jaakko Salminen saapui katoksille erikoisen hyvillään. “Teit oikean valinnan”, Salminen sanoi Korpikosken aiemmasta pohdinnasta, millä hevosella hän menee.

Jos meni “iso rotjake” podiumilla Nelly-Janiika Korpikosken tunteisiin, niin kävi myös Jaakko Salmiselle.

“Kun hevonen tuli maaliin, mulla itku lensi. Onhan se hienoa, että tämä herättää tunteita. Eihän voitosta voinut kuin uneksia, mutta ajattelin, että sijoittua se voisi sijoittua. Meinasin, että olemme vastaantulijoita ranskalaista vastaan.”

Seuraavaksi taustajoukot maistelevat Solvallan reissua.

“Tarkoitus oli, että jos saadaan pisteitä, mennään oppilaslähtöön. Tamara (Skutnabb) soitti jo kaksi kuukautta sitten, että onko teillä pisteitä, että tulisitte Elitloppet-sunnuntaille. Sanoin, että yritetään saada pisteitä. Nyt niitä tuli, kun tuli 5 000 euron ykkönen.”

“Katsotaan nyt, tässähän on aikaa, mutta hevonen meni viimeksi Porissa 12,6a ja se jäi väsyvän taa. Ajattelin, että sekunti siinä jäi varaa. Arvelen, että se olisi 11,6a tai 11,8a mennyt. Eli alle 12 se pystyy menemään, mutta jos Solvallassa on lentokeli, niin vastustajathan menevät ihan mitä vaan.”

“Sunnuntaina eli äitienpäivänä ajetaan ainakin Forssassa”, Salminen hymyili.

Lisää teemasta: Finlandia-ajo