Suomea Norjaan PM-kilpailuun lähtevät edustamaan Nelly-Janiika Korpikoski, Miia Myllymäki ja Heidi Kuossari.

Montéohjastajien PM-kilpailu järjestetään Norjassa tämän viikon perjantaina ja lauantaina. Kilpailu sijoittuu Jarlsbergin ja Drammenin raviradoille, ja se ajetaan samassa yhteydessä kuin amatööriohjastajien PM-kilpailu. Kilpailuun osallistuu ohjastajia Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta.

”Kilpailun promottoorina Suomen Monté-ohjastajajille toimii Suomen Hevosenomistajien Keskusliitto. Olemme todella kiitollisia siitä, että pienenä yhdistyksenä olemme päässeet Keskusliiton suojiin. Samoin Suomen Hippos on tehnyt kanssamme hyvää yhteistyötä, ja mahdollistanut ohjastajien lähdön ulkomaille”, Nora Järvinen Suomen Monté-ohjastajat Ry:stä kertoo.

Suomen edustajat valitaan vuosittain sen perusteella, ketkä ovat edellisen vuoden voitokkaimmat montéohjastajat.

Heidi Kuossari sanoo, että kokemus tulee olemaan joka tapauksessa hieno.

“Mukavahan sinne on lähteä. Menestysodotukset eivät ole kummoiset, mutta kokemusta on hieno mennä hakemaan. Totta kai toivon, että Suomeen tulisi mestaruus.”

Kuossari odottaa innolla myös muiden maiden montéohjastajien tapaamista.

“Tällä porukalla on kyllä kiva lähteä reissuun. On myös hieno päästä tapaamaan muiden maiden ohjastajia, että oppisi vähän tuntemaan heitä, kuulla heidän kokemuksistaan. Jos siis vaikka jossain välissä ehtisi vähän jutellakin!” Kuossari sanoo.

Pohjoismaiden ohjastajamestarin titteli on saatu Suomeen kolmesti. Ensimmäisen kerran sinivalkoisen voiton nappasi Marjo Saastamoinen Solvallassa vuonna 1998. Vuonna 2009 voittaja oli Susanna Visuri ja vuonna 2010 Satu Likander.