Siru Juutinen sai puolitoista viikkoa sitten talliinsa mielenkiintoisen vahvistuksen: 8-vuotiaan Montsan Vipin.

Morisonin supertalven jälkeen luulisi Juutisen tallin pullistelevan hevosia, mutta totuus on toinen. Montsan Vippi mukaan lukien valmennettavia on vain kolme.

”Ei niitä hirveästi tarjota”, Siru Juutinen aloittaa.

”Jouduin laittamaan hevosia pois puolitoista vuotta sitten, kun menin olkapääleikkaukseen, eikä niitä vaan sen jälkeen ole tullut. Eikä ihan kaikkia, mitä tarjotaan, pysty leikatulla olkapäällä ottamaankaan.”

Ihan toiveajettava ei tässä mielessä ole Montsan Vippikään.

”Se on aika kovasuinen ja hätäinen – sillä ei pysty lähtemään yksin liikkeelle, ja jos tulee jotain tilannetta, se vie aika lailla. Mutta jospa se vähän rauhoittuisi, kun on nyt yötä päivää pihalla.”

”Muuten ei ole kuin ajeltu ja vähän laseroitu selkää. Hevonen on mielenkiintoinen, mutta starttiin ei pidetä kiirettä. Omistaja sanoi, että se on enemmän syksy- ja talvihevonen”, Juutinen lisää.

Syksyssä on myös tallin tähden Morisonin tähtäin. Se olin sunnuntaina Erkon Pokaalissa Lissun Eerikin jälkeen mainio kakkonen, mutta sai jäädä sen jälkeen tauolle.

”Vermon startti otti Morisonille selvästi koville, ja jos kesä ajettaisiin kilpaa, kaikki startit olisivat yhtä kovia. Tunnen Morisonin sukua niin pitkälle, että tiedän, ettei sitä kannata laittaa liian tiukoille. Alan treenata sitä heinäkuussa laitumelta käsin tähtäimenä Pilvenmäen maraton ja ensi talvi”, Siru Juutinen paljastaa.

Linkki Montsan Vipin kilpailutietoihin