Pentti Savolaisen komean hevosmiesuran kruunu tuli Joensuun kuninkuusraveista 1984, kun Savolaisen kasvattamat, omistamat, valmentamat ja ajamat Vekseli ja Vekkuliina veivät seppeleet. Keskiviikon Hevosurheilun kuninkuusraviliite palauttaa mieliin historialliset kunkkarit Savolaisen ja hänen kilpakumppaniensa silmin.

Mitä Savolaisen mielessä liikkui Joensuussa 1984, kun historiallinen hetki näytti lähtö lähdöltä todennäköisemmältä?

”Vanha totuus on, että ensin pitää ajaa. Olen aina ollut sellainen, etten hehkuta etukäteen. Parempi hehkuttaa kun tilanne on ohi, jos silloin on enää aihetta”, Savolainen, 85, sanoo.

Yksi tämän vuoden Joensuun kuninkuusravien kuumimmista kuninkuuskandidaateista on Jokivarren Kunkku, jonka lauantaina juoksema SE-tulos 19,5a sai ansaitusti suitsutusta laajalti. Paneelissa Antti Ojanperä ja Terho Rautiainen arvioivat valmennettaviensa mahdollisuuksia seppeleeseen tällä hetkellä.

Mikkelissä nähtiin upeita suorituksia sekä suomenhevosilta että lämminverisiltä. St Michelin voittajaa, hienoa juoksua tehnyttä Creatinea ajanut Johnny Takter arvioi hevosta ylistävästi.

”Creatinella on fysiikka, jolla se kuului huipulle USA:ssa. Sillä on erittäin pitkä askelväli ja se liikkuu ihailtavasti”, Takter kuvaili. Suomalaiset kuskit Takter sen sijaan rankkaa seuraavasti: 1. Kimi Räikkönen, 2. Jorma Kontio.

Laajasti katsottuna hevosalalla on myös kasvun merkkejä. Kiinan hevosala kasvaa vuosittain jopa 20 prosenttia. Lue raportti Kiinan tilanteesta keskiviikon lehdestä.

Ajankohtaisissa uutisissa kerromme uutisia myös pelirintamalta. Syyskuun alusta lähtien tiistaipäivien pääpeliksi tekee paluun Toto5.

Kätevin tapa saada Hevosurheilu kotiisi on tilata se kestona.

Voit ostaa myös näköislehden.

Keskiviikkoaamulla näköislehdestä puuttui liitteen kolme viimeistä sivua, mutta vika on korjattiin klo 9.30. Kaikki sivut näkyvät nyt näköislehdessä normaalisti.