Arpajaislainsäädännön ja pelitoiminnan tuotonjakolainsäädännön valmistelu etenee sisäministeriössä. Valtioneuvoston omistajaohjausyksikkö puolestaan valvoo peliyhtiöiden yhdistämistä valmistelevan integraatioyhtiön syntyä.

Olli-Pekka Kallasvuo on ilmoittanut hallituksen puheenjohtajana käyttävänsä puolet työajastaan integraatioyhtiön syntyyn ja se on paljon se”, Suoman Hippoksen hallituksen puheenjohtaja Mika Lintilä totesi Suomen Hippoksen valtuuskunnan kokoukselle.

Fintoton toimitusjohtajan roolissa peliyhtiöiden yhdistämisestä tilannekatsauksen antanut Pertti Koskenniemi muistutti että Fintoton tulee toimia tulevan vuoden viimeiseen päivään asti. Uuden peliyhtiön on määrä aloittaa 1.1.2017. “Tämä ohjaa tuotekehitystä ja rekrytointeja, nyt on pohdittava kuinka paljon pitkäjänteiseen kehitystyöhön kannattaa nyt panostaa.”

Uutta peliyhtiötä koskeva lainsäädäntö tulee lausunnolle ensi vuoden maaliskuussa. Koskenniemen mukaan se on viimeinen hetki tehdä päätös siitä haluaako suomalainen raviurheilu olla peliyhtiöiden yhdistymisessä mukana. “Katumuspilleri on mahdollisuus ottaa silloin, sen jälkeen asia etenee niin ettei siihen voi enää vaikuttaa”, Koskenniemi muistutti.

Yksi merkittävä edessä oleva asia on yhdistyvien yhtiöiden omaisuuserien arvomääritys. Fintoto käyttää ulkopuolista asiantuntijayhtiötä valmistautuakseen Valtioneuvoston kanslian johdolla käytäviin arvonmäärityskeskusteluihin. Nämä keskustelut on tarkoitus käydä vuoden 2016 ensimmäisten kuukausien aikana.

Koskenniemi muistutti että Raha-automaattiyhdistyksellä 0n 1700 työntekijää, Veikkauksella 340 ja Fintotolla 35 työntekijää. “Fintoto osallistuu noin kymmenen yhdistämiseen liittyvän työryhmän toimintaan. Jokaiseen täytyy irrottaa edustaja, se tulee vaikuttamaan toimintaamme.”

 

Lisää teemasta: Suomen Hippoksen valtuuskunta