Suurkilpailukauden käyntiin polkaiseva Seinäjoki Race olisi juostu viime lauantaina. Osallistujalista oli jo alkanut muodostua, sisältäen kansainvälisiä tähtiä.

Seinäjoki Racen promoottori Mikael Mattfolk oli saanut myöntävät vastaukset useammalta kilpailuun tavoitellun hevosen taustavoimilta.

”Kilpailusta oli muodostumassa huikea, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että vaikka myöntäviä vastauksia tuli, on silti eri asia, mitkä hevoset olisivat paikalle päässeet. Aina kun voi sattua loukkaantumisia sun muita esteitä. Mutta nämä oli sovitut nimet.”

Jerry Riordanin valmentama italialaisori Zarenne Fas oli valmis tulemaan Suomeen, mutta kuski sillä oli vielä auki. Varennen pojasta on jo povattu seuraavaa maailmantähteä. Italian suunnalta myöntävästi vastasivat myös tammahuippuihin kuuluva Zaniah Bi ja valmentajansa Alessandro Gocciadoro.

”Zaniah Bi on 800 metrin ME-tamma ja starttaa nyt tammalähdössä Åbyssa. Sillä on yli kahden kuukauden tauko, joten on mielenkiintoista nähdä, vaikuttaako se”, Mattfolk kertoo.

Ruotsin puolelta vihreää valoa tuli Fredrik B Larssonilta Milliondollarrhymen osallistumisesta ja Johan Untersteinerilta huipputamma Dear Friendin puolesta.

”Milliondollarrhymme on tosi kova hevonen ja oli viittä vaille, että olisivat osallistuneet Seinäjoki Raceen viime vuonna. Vetäytyivät viime tingassa. Dear Friendilla taas on nyt neljä perättäistä ykköstä Ranskasta.”

Milliondollarrhyme starttaa Paralympiatravets-kilpailun finaalissa huhtikuun 25. päivä. Finalistien joukossa ovat myös Magnus Dahlenin Velvet Gio ja suomalaisuutta edustavat Elian Web sekä Next Direction. Molemmat suomalaiset olisi haluttu nähdä Seinäjoella. Myös Velvet Gion osallistuminen oli tapetilla, ja taustavoimat olivat ennen Suomen ravien peruuntumista kahden vaiheilla kumpaan suurkilpailuun osallistuvat.

”Sain sen kuvan, että Dahlen olisi kallistunut meidän kilpailuumme, mutta totta kai tässä tilanteessa menivät Paralympiatravetsiin”, Mattfolk selvittää. ”Elian Web puolestaan oli tähdännyt jo kauemmin Ruotsin kisaan, joten sen osallistuminen oli auki vielä silloin, kun Suomen ravit peruttiin.”

Viime vuoden voittajan Atupemin loukkaantuminen jätti sen pois Seinäjoki Racen suomalaisedustuksesta, mutta Mattfolkin mukaan joukossa olisi ollut muita maan kärkiä kuten Chief Orlando.

”Siitä ei pääse mihinkään, että lähtö olisi ollut todella kova. Lisäksi Untersteiner ja Gocciadoro olisivat tuoneet hevosia myös pitkälle matkalle ja tammalähtöön, ja Dahlen pitkälle matkalle.”

Seinäjoella oli varauduttu 12-15 ulkomaalaisen hevosen majoittamiseen.

”Harmittavaa on se, että tämä olisi ollut eka vuosi, jolloin Seinäjoki Race-päivän pitkän matkan kilpailun Etain Royal Stayerin voittaja olisi päässyt villinä korttina Harper Hanover-lähtöön Elitloppet-viikonloppuna. Uskon, että se olisi tuonut kansainvälisyyttä myös tamma- ja muihin päivän lähtöihin. Ei voi muuta kuin yrittää uudestaan ensi vuonna.”

Korjaus 21.4. klo 11.10:
Seinäjoki Race-päivän pitkän matkan kilpailun Etain Royal Stayerin voittajalle olisi tullut villi kortti Harper Hanover- lähtöön, ei itse Seinäjoki Race-kilpailun.