Kun Pilvenmäen ratatallilla puhutaan Nastasta, tarkoitetaan sillä seurankipeää ylivoimavoittajaa Blackenedia.

Ville Mäkelän Blackened on alkuvuoden sensaatio ja nyt myös helmikuun Kuukauden hevonen. Nelivuotiaasta tammasta kasvoi pienkasvattajien unelma, Joensuun Toto76:ssa finaalivoittoon tähtäävä korkean työmoraalin voittokone.

”Sillä lailla erikoinen hevonen, että ensimmäisestä kerrasta lähtien kun sille on laitettu voilokki selkään, se on tiennyt, että nyt ollaan töissä”, Ville Mäkelä kuvailee. ”Opetuslähdössäkin se meni luotisuoraan, vaikka vähän pelkäsin miten se siinä koohuilee.”

”Niin ammattilainen se on, että taisi tietää äsken tuossa lenkilläkin, että nyt häntä kuvataan. Jos siinä olisi ollut vaikka sauvakävelijä tien poskessa, se olisi hypännyt heti ja oltaisiin todennäköisesti oltu lähellä ojan pohjaa”, Mäkelä vitsailee.

Kesän koittaessa Mäkelän elämässä kääntyy uusi lehti. Mistä forssalaisvalmentaja on ostanut maapaikan, entä mistä juontaa Blackenedin lempinimi? Näihin kysymyksiin vastaus löytyy perjantain numerosta.

Ruotsissa pelataan virtuaaliraveja ja V75 Boostia. Mikä vaikutus näillä onnenpeleillä on ollut ATG:lle? Suomessa lainsäädäntö estää tällä hetkellä Fintotoa tarjoamasta vastaavia pelejä. Peliyhtiöiden yhdistyessä tämäkin lisätulo lajille voi olla mahdollinen.

Aiheesta lisää löytyy perjantailehden ajankohtaisuutisista, joissa Pekka Korpi ottaa julkisesti kantaa rahapeliyhtiöiden yhdistymisasiaan. Kuiskinta kulisseissa jatkuu ainakin ensi keskiviikon Suomen Hippoksen valtuuskunnan ylimääräiseen kokoukseen asti. Valtuuskunnan keskustelun pohjalta syntyy valtiovallan näkemys siitä, millaista pelitoimintaa koskevaa lainsäädäntöä raviurheilun keskusjärjestö maahan toivoo.

Ratsastusliite pureutuu kilpahevosten hyvinvointikysymykseen. Mitä kilpahevosen hyvinvoinnilla tarkoitetaan ja millaista sen tulee olla? Onko totta, että parhaat suoritukset tekee nimenomaan hyvinvoiva hevonen? Aiheesta Leena Alerinin kanssa keskustelemassa Rion olympialaisiin tiensä selvittänyt Elmo Jankari, Terhi Stegars ja Jaana Pohjola.

Tilaa kätevästi kotiisi Hevosurheilu.

Tai osta näppärä näköislehti.