Kimmo Aholan ostama Nemea Harmony iski kultasuoneen raviratsastuksessa, mutta parempaakin saattaa olla keväällä luvassa.

Nemea Harmony kävi nimittäin maanantaina jalkaoperaatiossa. Edessä on usean kuukauden tauko.

”Sillä oli irtopalat molemmissa kintereissä, ja ne poistettiin. Kuuden viikon päästä pääsee taas treenaamaan ja aikaisintaan maaliskuun lopulla starttiin”, Kimmo Ahola aikatauluttaa.

”Hevonen meni kyllä ihan asiallisesti, muttei halunnut juosta niin kuin hevosen kuuluisi. Se jäi alussa hirveästi, vaikka pääsisi kyllä. Usein huumoripuolen ongelmiin on joku terveydellinen syy, ja kokeillaan, tulisiko juoksuhaluja nyt lisää. Kykyjä hevosella on kyllä paljon.”

Sukuakin löytyy, sillä emä Daniela Arian ensimmäinen varsa Twist Of Fate voitti 4-vuotiaana Kuopio Stakesin ja keräsi 3-vuotiaana komean tilin Ruotsista. Tienestejä on kertynyt yli 200 000 euroa.

Tänään Aholan tallista starttaa Vermossa Listas Tequila. Aloitusstartti Killerillä tyydytti valmentajaa kovasti.

”Haluttiin vaan ajaa ensimmäinen startti varmasti ravia ja nähdä, voidaanko se ilmoittaa tähän starttiin. Uskon, että tamma menee Killeriltä paljon eteenpäin”, Kimmo Ahola painottaa.

”Nyt muutetaan varustusta niin, että se kuulee enemmän, ja tarvittaessa korvat voi avatakin. Eteen laitetaan samanlaiset alumiinikengät, joilla se on juossut Norjassakin.”

Vaikka vastus pääradalla kovenee, menestys ei yllättäisi valmentajaa.

”Pari kovaa hevosta on jäänyt pois ja yksi (Arnie’s Emilie) on 11-paikalla. Hokitkaan eivät ole Killerin perusteella ongelma, miten lie muille”, Kimmo Ahola pohtii.

Listas Tequila starttaa numerolla 1 suosikkina Vermon T65-3:ssa kello 19.50.