Timo Hulkkosella oli tänään Seinäjoki Racen järjestäjille huonoja uutisia.

Next Directionille oli luvattu Seinäjoelle paikka ilman, että sen olisi tarvinnut antaa näyttöä kunnostaan, mutta aika tiimalasissa loppui kesken.

”Seinäjoki tulee vääjäämättä viruksen jälkeen liian äkkiä”, Timo Hulkkonen ilmoittaa.

”Ensin ei voitu viruksen takia kauheasti hevosta rasittaa, ja sen jälkeen ei ole tiukempia treenejä pystytty omalla radalla vetämään. Samanlaisia ongelmia on ollut raviradoillakin. Me ollaan sellaisilla leveysasteilla (Leppävirta), että yön ja päivän lämpötilan välinen ero on ollut 10 astetta – yöllä pakkasta ja päivällä plussaa. Eilen oli aamulla jopa 5 senttiä lunta maassa.”

”Ironista kyllä, tänään baana rupeaa olemaan kunnossa ja on märkä enää muutamasta kohtaa. Mutta viikossa pitäisi saada hevonen tikkiin, ja se on liian lyhyt aika. Aina kun ollaan mukana, halutaan pärjätä”, Hulkkonen painottaa.

Tähtäin siirtyy luontevasti 9.5. ajettavaan Vermon Finlandia-ajoon.

”Siihen ei pitäisi olla ongelmia ehtiä. Hevonen on terve, ja nyt oma rata näyttää siltä, että päästään treenaamaan. Ja tarvittaessa voidaan käydä Iikan (Nurmonen) luona Jokimaalla.”

”En ole vielä miettinyt, yritetäänkö saada joku lähtö alle. Ilman starttiakin Next Direction saadaan kyllä tässä ajassa sellaiseen kuntoon, että sen pitäisi pystyä antamaan kaikille vastus”, Timo Hulkkonen lupaa.

Seinäjoki Raceen kutsutut hevoset

Le Gros Bill, Suomi
Selmer I.H. Ruotsi
Grainfield Aiden, Suomi
Peanuts, Suomi
Vernissage Grif, Italia
Hotshot Luca, Suomi