Vermon Keskiviikossa voittoihin ravanneet Graceful Swamp ja Next Direction lunastivat ravien päätteeksi kutsun toukokuun ensimmäisenä lauantaina ajettavaan Finlandia-ajoon.

Timo Hulkkosen valmentaman Next Directionin hovikuski Iikka Nurmonen vahvisti, että 6-vuotiaan ruunan taustajoukot myös hyväksyvät kutsun.

”Jos ei mitään takapakkia tule, niin hevonen on mukana. Kunnia-asia saada kutsu”, Nurmonen sanoi. ”Vuosi sitten puhuttiin, että Next Direction on Suomen paras hevonen, eikä se hyvyys ole sieltä mihinkään kadonnut. Hyvältä lähtöpaikalta odotan hyvää panosta myös Finlandia-ajossa. Tänään se näytti lähtönopeuttaan.”

Erkki-Pekka Mäkinen puolestaan haluaa vielä miettiä millaisin askelmerkein edetä nelivuotiaan tähtensä kanssa.

”Sanotaan näin, että ehkä ”Sämpylälle” olisi hyvä saada vielä vuoden verran kokemusta”, valmentaja pähkäili. ”Tämä on kuitenkin mielenkiintoista, kun tällainen kutsu tulee, ja hevonenkin on aika hyvä. Uskon kuitenkin, että se pysyisi Finlandia-ajossakin muiden mukana. Enemmän ajattelen pysyvätkö muut sen mukana. Se ei ole vielä näyttänyt koko kapasiteettiaan, mikä sillä on sisällään.”

Finlandia-ajo ajetaan 4.5. Vermossa. Mukaan on nyt kutsuttu kahdeksan hevosta. Kutsun ovat saaneet tämänpäiväisen kaksikon lisäksi Readly Express, Pastore Bob, Chief Orlando, Eridan, Top Of The World sekä Atupem, joka kuitenkin jättää kutsun käyttämättä.

Lisäksi Elian Webiä on uumoiltu kilpailuun mukaan. Vermon kilpailupäällikkö Miika Lähdeniemi kertoo keskustelleensa asiasta hevosen taustajoukkojen kanssa.

”Elian Web sai alustavan kutsun ennen kahta laukkastarttiaan”, Lähdeniemi vahvistaa. ”Kolme paikkaa on vielä jäljellä, joten katsotaan tilannetta pääsiäisen aikana.”