Tässä kysymys, joka tullaan varmuudella esittämään aikanaan Hevosmiesten tietotoimistossa sekä monissa muissa raviaiheisissa tietokilpailuissa. Mikä valjakko voitti ensimmäisen Powerparkin radalla juostun lähdön?

Powerpark paikallisravit 0516 jlä 110

Powerparkin radan historian ensimmäinen loppusuoran taisto päättyi Niemenpolun Minerin juhliin.

Oikea vastaus on shetlanninponi Niemenpellon Miner ja veteliläinen Sini Haapasalo. Haapasalo on myös ponin omistaja ja valmentaja. Ensimmäisen isompien nelijalkaisten uudella radalla juostun lähdön veivät nimiinsä Navitar ja Veli-Erkki Paavola. Navitar on raahelaisen Pauli Impolan laadukkaan kasvatustyön tulosta.

Powerparkin uusi ravirata veti kauniiseen kevätpäivään arviolta tuhat henkeä. Alueeltaan mittava ja olosuhteiltaan erinomainen tallialue keräsi käyttäjiltä kovasti kehuja. Pekka Lillbackalla on joukkoineen vielä mittava määrä tekemistä ennen juhannuksen Nordic King -juhlia, mutta projekti etenee ällistyttävällä tahdilla.

Tämän artikkelin kirjoittaja vieraili radalla edellisen kerran viikkoa aikaisemmin, ja jo tuossa ajassa muutos on ollut hämmästyttävä. Koko laaja tallialue oli saanut kivituhkapinnoitteen ja yleisöalueita oli rakennettu lisää. Pekka Lillbacka totesi ajan ennen juhannusta sujuvan visusti uuden suurtapahtuman valmisteluissa ja mittavan katsomoravintola-rakennuksen sekä yleisöalueiden viimeistelyssä. Ainoan poikkeuksen telee Elitloppet-viikonloppu, joka sujuu tapahtuman markkinoinnissa Solvallassa niin yleisölle kuin huippuohjastajille ja valmentajille.

Vierastalli ja tallialue sen sijaan alkavat olla lähes valmiit. Valjastuskatokset saivat käyttäjiltä kiitosta ja pesupaikat todettiin maan ellei maailman parhaiksi. Veli-Erkki Paavola julisti kokemuksellaan ohjastajien sosiaalitilat ainakin pohjoismaiden parhaiksi.

Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Pertti Immonen katseli paikkoja hieman kallella kypärin.

“Kun ohjastajat päästää kerran tänne, niin sen jälkeen niille ei kelpaa mikään.”

Immosella on syytä huokaista huolensa ääneen lähes jokaisen suomalaisen raviradan puolesta.

Pekka Lillbacka oli päivän jälkeen tyytyväinen.

“On huojentunut olo, rata osoittautui sellaiseksi kun sen tässä vaiheessa odotimme olevan. Saimme paljon hyviä palautteita esimerkiksi valjastuskatosten kehittämiseen, pieniä mutta hyvin tärkeitä asioita. Alue kehittyy vielä paljon ennen juhannusta, mutta tässä päivässä tärkeää oli saada kokemusta tähän asti tehdyn työn toimivuudesta. Hyvältä näyttää.”

Ensimmäisen ravipäivän jälkeen Powerparkin rataennätysten haltioiksi kirjataan suomenhevosten osalta Pauskeri ajalla 28,1 ke ja lämminveristen puolella Lady Charlot ajalla 15,2 ke.

 

Lisää teemasta: Nordic King